Un groaznic accident de circulatie s-a petrecut marti seara pe drumul national 1, in localitatea Nistoresti. Din cauza unui cal lasat nesupravegheat pe carosabil, soferul unui autoturism a intrat pe contrasens dupa ce a lovit animalul, dupa care s-a lovit frontal de un microbuz.

In urma accidentului soferul si-a pierdut viata si alte noua persoane au fost ranite, trei dintre ele, printre care fiica si sotia soferului fiind in stare foarte grava. Accidentul s-a petrecut in jurul orei ora 21.00, la kilometrul 100 al drumului national 1.

Soferul unui autoturism Volkswagen Passat care circula dinspre Ploiesti catre Brasov a incercat sa evite un cal nesupravegheat care mergea pe drumul national, a lovit animalul, dupa a care a intrat pe contrasens, unde s-a lovit frontal de un microbuz de transport persoane, care circula pe ruta Brasov - Ploiesti.

barbatul aflat la volan, in varsta de 30 de ani, a murit pe loc, iar noua pasageri au fost raniti, acestia fiind transportati la Spitalul municipal Campina si la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Trei dintre cei noua raniti se afla in stare foarte grava. Printre acestia se numara si un copil de un an si mama acestuia, fiica, respectiv sotia barbatului care conducea Volkswagen-ul.

Fetita si mama, in varsta de 39 de ani, au fost supuse in cursul serii de marti unor interventii chirurgicale, iar ieri dimineata cele doua erau internate in sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti.

Doctorul Andrei Ilinca, purtatorul de cuvant al spitalului, cel care a acordat primele ingrijiri medicale celor doua, a declarat miercuri dimineata ca starea lor este critica din cauza ca, in urma accidentului, au suferit numeroase leziuni ale organelor interne.

Acesta a precizat ca la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti au fost adusi, marti seara, alti patru pacienti raniti in accidentul petrecut pe drumul national 1, starea acestora fiind stabila.

Seful Politiei Rutiere Prahova, comisarul Costin Tatuc, a spus ca politistii fac cercetari pentru identificarea proprietarului calului, caruia i s-ar putea intocmi dosar penal pentru ca si-a lasat animalul nesupravegheat pe drumul national.