Desi seful guvernului a evitat sa dea un raspuns concret la intrebarea pe care i-a adresat-o redactorul

Ziarului de Vrancea, in timpul conferintei de presa sustinuta la finalul turneului sau, - justificind chipurile ca prefectii trebuie mai intii evaluati ca functionari publici conform legislatiei in vigoare, apoi trecut la emis verdicte - printre rindurile afirmatiilor sale premierul a dat de inteles suficient de clar ce i-ar putea reprosa reprezentantului sau in Vrancea.

Pentru ca acesta sa nu aiba prea multe dubii in privinta intentiei de a fi in curind matrasit. Astfel, in legatura cu lucrarile contractate de Consiliul Judetean, care au depasit cu mult valoarea fondurilor alocate de executivul Romaniei in cazul refacerii infrastructurii afectata de inundatiile din vara anului 2005 in Vrancea, Calin Popescu Tariceanu a afirmat:

"Prefectul in astfel de cazuri trebuia sa intervina, nu sa inchida ochii". Desi la prima vedere remarca pare o revelatie careia primul ministru i-a dat glas dupa doi ani de zile, nu-i exclus ca aceasta propozitie sa constituie exact pietroiul legat de gitul lui Oprea.

Cu el atasat, actualul ocupant al celui mai ergonomic si influent fotoliu din Prefectura Vrancea ar putea fi determinat mai usor sa elibereze scaunul fara prea multe explicatii. Pentru ca nu trebuie omis: se pare ca multi s-au cam plictisit de atita asteptat la rind.