A trebuit sa ajunga la spital o femeie pentru ca firmele care se ocupa cu construirea mansardelor sa intre in vizorul celor de la Inspectoratul in Constructii. O sibianca de 40 de ani a fost strivita chiar la locul de munca de mai multe bca-uri, prabusite din peretele neconsolidat al unei mansarde.

Incidentul s-a petrecut duminica dupa amiaza pe strada Semaforului. Angajata unui chiosc alimentar tocmai servea ultimul client. Din cauza vantului puternic, de pe blocul de langa magazin au inceput sa se desprinda mai multe bucati de BCA.

“Se contruieste sus o mansarda si am vazut cum cadeau placile, se despindeau din peretele mansardei si au cazut direct pe chiosc, iar femeia era inauntru”, spune o sibianca, martora la aceasta intamplare. Vanzatoarea a fost grav ranita. Echipajul SMURD a ajuns imediat la fata locului.

Misiunea de salvare a femeii strivite de BCA-uri a fost extrem de riscanta chiar si pentru medicii de la SMURD. Ea a fost scoasa in final dintre daramaturi si transportata de urgenta la spital. Medicii i-au facut investigatii iar in urma lor au decis sa o interneze.

100 de mii pagube

Chioscul peste care s-au prabusit peretii mansardei a fost distrus aproape in totalitate, iar pagubele se ridica la peste 100.000 de lei. Inspectoratul in Constructii a decis ca cei care au efectuat lucrarea nu au respectat normele elementare de construire si consolidare. Au deschis o ancheta pentru a-i gasi pe cei care se fac vinovati de prabusirea peretilor.

“Demaram o ancheta, ii invitam si pe executanti si pe beneficiari si vom amenda pe cei care nu au efectuat lucrarile corect”, spune Sorin Serbu, inspectorul sef al Inspectoratului in Constructii din Sibiu. In urma analizelor facute s-a aflat ca firma care executa lucrarile nu are nici autorizatie de functionare si nici de constructie.

Se pare ca initial lucrarile au fost incepute de o firma, apoi continuate de alta, iar Conventia cu Asociatia de Proprietari este semnata de o terta persoana. Executantii vor plati pentru aceasta tragedie o amenda usturatoare la Serviciul de Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Sibiu pentru ca nu aveau autorizatii, iar Inspectoratul in Constructii ii va amenda pentru calitatea lucrarii.