Grupul Concefa a inceput lucrarile de constructie la ceea ce va fi cea mai inalta cladire din Sibiu, centrul de afaceri dezvoltat de grupul Atlassib. Cladirea, construita vizavi de Sala Transilvania, langa viitorul hotel Euroil, va fi compusa din doua turnuri gemene structurate pe 18 nivele.

Investitia in centrul de afaceri este derulata de firma Paltinis Leasing, parte a grupului Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea. Investitia a fost estimata initial la 18 milioane de euro. Lucrarile de constructie sunt executate de grupul de constructii Concefa, din Sibiu.

Turnurile gemene construite de grupul Atlassib vor cuprinde spatii comerciale, spatii de birouri si spatii de cazare. Grupul Concefa estimeaza ca va finaliza lucrarile de constructie a structurii cladirii intr-un an. Masinile Concefa circula intens de mai multe zile, in zona. “Este cea mai inalta cladire pe care o construim noi si va fi cea mai inalta constructie din Sibiu.

Lucrarile merg foarte bine. In decurs de trei zile am sapat circa 7-8.000 de metri cubi de pamant”, declara Horatiu Cercel, directorul general al Concefa SA.

Investitia in centrul de afaceri este derulata de firma Firma Paltinis Leasing, parte a grupului Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea. Investitia a fost estimata initial la 18 milioane de euro. Lucrarile de constructie sunt executate de grupul de constructii Concefa, din Sibiu, dupa un proiect realizat de o companie germana.

Turnurile gemene construite de grupul Atlassib vor cuprinde spatii comerciale, spatii de birouri si spatii de cazare. Complexul va avea doua nivele subterane, unde vor fi amenajate spatii de parcare, suprafata nivelului subteran fiind de 2.400 de metri patrati.

Turnurile gemene vor porni de la etajul trei, adica de la nivelul al patrulea, suprateran, si vor avea fiecare o suprafata de 400 de metri patrati. Grupul Concefa estimeaza ca va finaliza lucrarile de constructie a structurii cladirii intr-un an. Masinile Concefa circula intens de mai multe zile, in zona.

“Este cea mai inalta cladire pe care o construim noi si va fi cea mai inalta constructie din Sibiu. Lucrarile merg foarte bine. In decurs de trei zile am sapat circa 7-8.000 de metri cubi de pamant”, declara Horatiu Cercel, directorul general al Concefa SA. Tot Concefa a realizat lucrari la una din cele mai mari cladiri din acest moment, din orasul Sibiu, Hotelul Continental.

Grupul Concefa, care construieste centrul de afaceri al Atlassib, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 100 mil. de lei (28,5 mil. euro), cel mai mare aport la cifra de afaceri a grupului avandu-l firma Concefa SA, care a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 28% comparativ cu 2005, potrivit datelor furnizate de oficialii grupului.

Atlassib pregateste investitii importante

Potrivit lui Ilie Carabulea, investitia finala in centrul de afaceri ar putea fi mai mare decat estimarea initiala. “Cel mai probabil, costurile in domeniu constructiilor vor creste, datorita maririi probabile a costurilor la materialele de productie si mai ales a salariilor din sectorul constructiilor.

Este posibil astfel ca investitia sa fie mai mare decat cea estimata in acest moment”, a declarat Ilie Carabulea. Omul de afaceri sibian a estimat ca amortizarea investitiei in centrul de afaceri s-ar putea realiza intr-o perioada cuprinsa intre 6 si 9 ani.

Grupul Atlassib a estimat pentru anul in curs o crestere a cifrei de afaceri cu 25 la suta, comparativ cu anul trecut, pana la peste 270 de milioane de euro, fata de aproximativ 225 de milioane de euro, cat a inregistrat in 2006. Anul trecut, grupul Atlassib a marcat o crestere a cifrei de afaceri cu 38 la suta, fata de 2005.

Cea mai mare pondere in cifra de afaceri o are firma Atlassib, specializata pe transport international de persoane, cu o pondere de 20 la suta din rulaj. Printre alte investitii importante anuntate de grupul Atlassib se mai numara constructia a doua hoteluri Ramada, in Bucuresti, in urma unei investitii totale de 40 de milioane de euro.

De asemenea, Ilie Carabulea a precizat ca dupa inaugurarea hotelului Ramada, din Sibiu, in vara acestui an, grupul urmeaza sa isi concentreze atentia pe dezvoltarea transportului aerian de persoane, Atlassib detinand o licenta de transportator aerian.