Judetul Neamt pare sa nu mai reprezinte o atractie pentru investitorii straini. Tot mai putini cetateni straini sau firme din strainatate doresc sa dezvolte afceri in Neamt ori sa isi gaseasca parteneri in judet.

Conform datelor oferite de Oficiul Registrului Comertului, in luna februarie a acestui an s-au inmatriculat abia zece societati comerciale cu participare straina la capitalul. Valoarea capitalului subscris in primele luni ale anului este abia cu ceva peste 11.000 de lei.

Aceste investitii plaseaza judetul Neamt pe locul 37 in privinta capitalului social subscris in valuta. Neamtul ocupa locul 19, dupa numarul societatile comerciale inmatriculate in luna februarie.

In judetul Neamt s-au inregistrat in ultimele luni scumpiri la servicii, a fost inregistrata o crestere a tarifelor, in special la apa, canal si salubritate, reparatii auto, electronice, lucrari foto, ingrijire medicala, igiena si cosmetica, dar si la abonamentele pentru transportul interurban.

In toate aceste sectoare, investitiile ar fi profitabile, doar ca, deocamdata nu se inghesuie nici oamenii de afaceri autohtoni, nici cei straini.