Directorul Companiei Nationale a Huilei, Daniel Surulescu, trimite scrisori de scuze furnizorilor neplatiti ai societatii. Prin aceasta manevra, directorul Surulescu doreste sa amane aparitia unor noi procese.

Destinatarii scrisorilor au anuntat ca nu sunt deloc impresionati de acest gest

Principalul datornic la bugetul de stat, Compania Nationala a Huilei Petrosani, a decis sa trimita furnizorilor, in loc de bani, scrisori prin care isi cere scuze

Conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani a gasit o modalitate inedita de a cere furnizorilor neplatiti sa amane actionarea in instanta a societatii. Membrii conducerii au trimis ravase prin care isi cer scuze pentru "eventualele neplaceri" provocate de neplata facturilor. Astfel de scrisori au fost trimise primelor zece societati din topul creditorilor CNH. Numai ca initiativa directorului CNH, Daniel Surulescu, nu are nici pe departe efectul scontat.

Unul dintre creditori a caracterizat, plastic, acest demers drept "frectie la un picior de lemn". CNH are la ora actuala pe rolul instantelor de judecata zeci de procese cu diversi furnizori de materii prime, materiale si servicii. Dintre acestea, opt sunt pentru neplata datoriilor, iar daca va pierde toate aceste procese, aflate in diverse faze de judecata, Compania Nationala a Huilei va trebui sa plateasca aproape 5 milioane de lei.

In premiera, conducerea Companiei Nationale a Huilei Petrosani a decis sa trimita scrisori prin care isi cere scuze catre furnizorii neplatiti, astfel incat sa evite actionarea in instanta de catre acestia.

Directorul general al CNH Petrosani, Daniel Surulescu, a declarat ca "avand in vedere dificultatile pe care le intampina Compania de a-si construi fluxul de numerar, ne-am prezentat scuzele pentru eventualele neplaceri pe care le-am creat furnizorilor nostri, dar bineinteles ca CNH isi va achita toate obligatiile financiare pe care le are".

Astfel de scrisori au fost trimise catre principalii 10 furnizori, din punct de vedere al cifrei de afaceri si al datoriilor inregistrate de Companie. Reprezentantii firmelor care au incheiat contracte cu CNH Petrosani nu s-au aratat deloc impresionati de gestul care nu tine loc de lichiditati.

"Este adevarat, am primit o astfel de scrisoare, care nu ne ajuta la absolut nimic. Este o frectie la un picior de lemn. Avem de incasat de la CNH peste 20 de miliarde de lei vechi", a declarat Michael Melczer, reprezentantul firmei Gerom International SA, unul dintre principalii furnizori de repere miniere al CNH.

Opt dintre procesele pe care le are compania sunt pentru neplata datoriilor, iar daca va pierde toate aceste procese, compania va trebui sa plateasca aproape 5 milioane de lei.