Concernul austriac Immoeast pregateste o investitie de 713 milioane de euro pentru piata romaneasca. Potrivit site-ului Bursei din Viena, la care este listata Immoeast, acesti bani ar urma sa ajunga in Romania pana in anul 2010.

Lichiditatile vor proveni dintr-o majorare de capital, cu trei miliarde de euro, pe care Immoeast doreste sa o realizeze in acest an. Banii astfel obtinuti sunt destinati investitiilor pe piata Europei de Est si din Ucraina, potrivit conducerii actionarului majoritar Immofinanz, citata de site-ul bursei vieneze.

Tot Immofinanz a anuntat ca isi va pastra pachetul majoritar de actiuni la compania clujeana in urma acestei majorari de capital. Conducerea companiei Immoeast considera prioritar pentru Romania proiectul Polus.

Societatea a cumparat doua centre comerciale de tip mall, in constructie, in orasele Cluj-Napoca si Constanta, de la compania Trigranit, reprezentata de omul de afaceri Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj. Immoeast are, in total, 40 de proiecte in Romania. Valoarea investitiilor realizate pana acum de firma austriaca se apropie de 1,4 miliarde de euro.