Primarul din Baia de Aries spune ca orasul nu a primit nici un leu pentru reparatiile la unitatile de invatamant

Un proiect derulat prin Banca Mondiala, in valoare de 14 miliarde de lei vechi, destinat reabilitarii unui liceu din orasul Baia de Aries (judetul Alba), zace de trei ani in sertarele Ministerului Educatiei.

Reabilitarea sistemului de incalzire, a instalatiilor sanitare, a pardoselilor si inlocuirea geamurilor de la Grupul scolar "Dr. Lazar Chirila" din Baia de Aries nu pot fi demarate din cauza ca licitatia care ar fi trebuit organizata sub aripa Ministerului Educatiei nu a fost finalizata.

"Proiectul l-am castigat, proiectarea s-a facut, dar licitatia nu s-a facut inca pe motivul oficial ca nu s-a prezentat nimeni. Am inteles ca prin spate s-a vorbit sa ne lase mai la urma", a spus primarul din Baia de Aries, Silviu Marzan.

El a pus acest lucru pe seama faptului ca este membru al PSD, iar reprezentantii ISJ Alba si fosta conducere a Ministerului reprezinta PD-ul, partid care vizeaza, in opinia sa, castigarea fotoliului de primar pe care il ocupa. Marzan a adaugat ca, din acelasi motiv, din fondurile de aproximativ 170 de miliarde de lei vechi care au intrat in judet pentru invatamant, orasul pe care il conduce nu a primit nimic.

"Macar trei miliarde daca ne dadeau rezolvam incalzirea grupului scolar. scoala de arte si meserii sta sa cada, daca Valea Ciorii creste o sa sape pana la baza ei. Am facut hartii peste hartii, degeaba! scoala de la Muncel se desfiinteaza, iar microbuz nu ne-au dat. La fel la Brezesti, unde oamenii nu au bani sa isi trimita copiii la scoala", a mai spus primarul.

In replica, seful ISJ, Cornel Sandu, a spus ca nu putea aloca fonduri pentru grupul scolar din Baia de Aries pentru ca era deja prins in finantarea prin Banca Mondiala. De asemenea, seful ISJ a negat ca fondurile ar fi fost distribuite pe criterii politice. "Noi am dat bani pentru copii, nu pentru primari!", a spus Cornel Sandu.

Inspectorul scolar general a adaugat ca Ministerul Educatiei a organizat o runda de licitatie pentru repararea unitatii scolare din Baia de Aries. Licitatia a fost anulata pentru ca cea mai mica oferta a participantilor depasea bugetul alocat pentru lucrare.

Referitor la situatia de la Muncel, unde parintii sunt revoltati de planul ministerului de inchidere a scolii, seful ISJ a precizat ca a propus alocarea unui microbuz scolar. "Daca nu vin microbuzele pana la inceputul anului scolar viitor se reinfiinteaza scoala" a spus Cornel Sandu.