Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban si-a anuntat, pentru astazi, o vizita in Constanta, ocazie propice pentru investirea oficiala a liberalului Constantin Matei pe functia de director general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Totodata, pe agenda ministrului se inscrie si vizitarea Portului Agigea, verificarea stadiului lucrarilor de reabilitare a drumului dintre Eforie Nord si Eforie Sud si a Podului IPMC, respectiv vizite la Universitatea Maritima, la Primarie si Consiliul Judetean Constanta. Pe langa acestea, Ludovic Orban va participa si la lucrarile Delegatiei Permanente a PNL.

Prezenta ministrului Ludovic Orban la Constanta este asteptata si ca o lamurire legata de problema directorilor de la Autoritatea Navala Romana si a Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile, despre care se vorbeste, din ce in ce mai insistent, ca ar urma sa-si paraseasca posturile pentru a face loc unor liberali.

Daca ziua de astazi va aduce vreo modificare sau nu, ramane de vazut, cert este ca, cel putin din punctul de vedere al conducerii Canalelor Navigabile, ministrul este binevenit, dar... in absenta directorului general. „Stiu ca vine domnul ministru, dar eu sunt in concediu”, ne-a declarat, degajat, Valentin Zeicu, directorul general al Canalelor Navigabile.

Acesta a dat de inteles ca nu se asteapta deocamdata la nici o decizie de schimbare a sa din functie si, chiar daca ar fi asa, nu isi face griji. „Am facut o cerere de concediu de odihna pe care ministrul mi-a aprobat-o azi (n.r.- ieri, 2 mai a.c.)”, a mai precizat Valentin Zeicu, iar la insitenta noastra a „dezvaluit” chiar si destinatia vacantei sale alaturi de sotie si mai multi prieteni: Bulgaria.

Zeicu va fi la fel de... absent si de la manifestarea pe care Partidul Democrat o va organiza la Constanta pentru sprijinirea lui Traian Basescu: „Eu mi-am planificat concediul inainte sa aflu de manifestarea PD-ului. Si nu cred ca pe data de 6 mai am sa fiu acasa”.

Revenind insa la povestea Canalelor Navigabile, daca si cat va mai fi sef acolo, Valentin Zeicu a mai spus ca nu are rost sa se gandeasca acum sau sa isi faca planuri: „Eu stiu un lucru pe care vi-l repet: am un contract de management cu ministerul. Este un contract intre parti, pe care daca ministrul va vrea sa il intrerupa, asta e. In acelasi timp, eu am dreptul sa muncesc.

Am si un contract individual de munca, iar asta imi da dreptul sa raman la Canale Navigabile, depinde acum si pe ce post. Cand ma va schimba, raman la dispozitia ministrului, discutam unde si cum, dar deocamdata trebuie sa existe si discutia asta, pentru ca intre timp degeaba imi dau cu presupusul”, a declarat Valentin Zeicu.