Calvarul soferilor care cauta un loc de parcare in buricul orasului nu-i ingrijoreaza si pe edili. Dupa ce toti sibienii au spus ca mai aglomerat de atit nu se poate, autoritatile locale promit amenajarea a nu mai putin de 290 de locuri de parcare, atit in zona Teatrului National "Radu Stanca", cit si pe strada 9 Mai.

In ambele locatii, lucrarile au fost deja demarate de SC DPC SA. Sigur, soferilor nu le-a spus nimeni. Ieri, cei aflati in trafic pe strada 9 Mai s-au trezit blocati de o banda care interzicea traficul in zona. Potrivit edilului-sef al Sibiului, prima etapa a lucrarilor va fi finalizata in 18 mai.

140 la teatru

In zona din apropierea teatrului a fost deja amenajat un spatiu de 40 de locuri de parcare, in locul pietei agro-alimentare si a florariei in aer liber. Pe linga acestea, municipalitatea promite alte 140 de spatii noi, destinate participantilor la trafic.

Pentru cei 4.000 de metri patrati de parcare, SC DPC SA a inceput lucrarile inca din 20 aprilie, iar o parte din acestea vor fi gata inainte de Festivalul International de Teatru, din 18 mai.

Cu tichete

Pina la sosirea valului de turisti, vor fi finalizate lucrarile de excavare a suprafetei actuale si cele de refacere a infrastructurii, pentru ca, ulterior, zona sa fie asfaltata si marcata corespunzator. "Am luat aceste masuri pentru ca, mai ales in centru, locurile de parcare sint putine, in comparatie cu numarul soferilor inscrisi in trafic.

Speram sa detensionam situatia din centrul orasului, mai ales ca parcarea va deservi doua obiective importante teatrul si pavilionul multifunctional", a apreciat primarul Klaus Johannis. Accesul in parcare se va face pe baza tichetelor, pentru care soferii vor scoate din buzunare un leu pe zi sau 10 lei pentru un abonament lunar.

Blocati fara avertisment

Una dintre cele mai circulate artere ale Sibiului, strada 9 Mai, a intrat in calculele administratiei locale. Desi soferii nu au fost informati despre interzicerea temporara a traficului, lucratorii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat si-au inceput treaba. Potrivit celor de la DPC, circulatia pe strada 9 Mai va fi inchisa pina la sfirsitul acestei saptamini.

"Marcajele pentru parcari vor fi gata pina duminica. Lucram si pe strazile Faurului si Turnului, dar numai in timpul zilei, pentru ca noaptea este prea frig pentru a trasa marcaje", a argumentat Gheorghe Lazar, directorul SC DPC SA. La rindul sau, primarul a promis ca, in curind, soferii din zona vor avea la dispozitie 150 de locu de parcare.

Piata Unirii, in santier

Dezastrul din Piata Unirii poate fi evitat de sibieni, intrucit acestia au la dispozitie rute ocolitoare. Cel putin asa sustine edilul-sef al orasului. Care nu trece prea des prin zona. "Atita timp cit nu trebuie sa trec cu masina pe acolo, eu sint multumit. Constructorul a promis ca in citeva saptamini lucrarea va fi gata si traficul va putea fi reluat fara probleme", a anuntat, ieri, Johannis.