Dumnezeu a pedepsit o familie. Un copil si-a pierdut viata si trei gospodarii au fost distruse, dintr-un simplu joc de copii. Un incendiu deosebit de puternic a izbucnit de la o sura si a cuprins cu repeziciune si alte anexe, apoi locuinta si alte doua gospodarii din apropiere.

Un baietel de numai trei ani si jumatatate, care a fost surpins de incendiu, a ars de viu intr-o sura. Vecinii spun ca incendiul a fost provocat de niste copii mai mari, care s-au jucat cu o bricheta in sura plina cu fin.

Pirjol la Poiana

Tragedie in Poiana Sibiului. Un copilas de numai trei ani si jumatate a murit ars de viu intr-o sura. Incendiul a izbucnit ieri, in jurul orei 13.30, la sura unei gospodarii din localitate. Vecinii au intrat imediat in alerta si au chemat pompierii, mai ales ca baietelul nu era de gasit.

La fata locului au ajuns trei echipaje ale pompierilor sibieni, si cite un echipaj al pompierilor voluntari din Miercurea Sibiului si Poiana Sibiului. 30 de pompieri au luptat cu flacarile si satenii le-au dat o mina de ajutor. Sperantele lor au fost, insa, desarte. Au descoperit doar trupul carbonizat al copilului, in sura.

Pagube mari

Pompierii si satenii au luptat mai bine de doua ore cu focul, in incercarea de a opri extinderea dezastrului. Cu toate acestea, flacarile au cuprins trei gospodarii si au produs pagube care depasesc 100.000 de lei. Astfel, acoperisurile a doua locuinte au fost arse pe o suprafata de aproximativ 20 de metri patrati, o sura de 30 de metri patrati a fost rasa de pe fata pamintului, o alta s-a pirjolit in intregime, iar timplaria si mobilierul din casele afectate de incendiu nu mai sint de nici un folos.

Joc ucigas

Din primele cercetari efectuate de pompieri la fata locului, a rezultat ca focul a izbucnit de la o flacara deschisa. Vecinii povestesc ca au vazut in cum fratii mai mari ai copilului s-au jucat cu bricheta in sura plina cu fin. Parca se anunta o nenorocire.

Cind finul uscat a fost cuprins de flacari, copii mai mari au fugit. Insa micutul nu a mai apucat sa scape de furia focului. Parintii nu-l vor mai vedea niciodata. "Politia si pompierii continua ancheta. Copilul gasit carbonizat este un baietel de trei ani jumatate.

Deocamdata nu stim sa existe si alte victime umane", a declarat Luciana Baltes, purtatoarea de cuvint a IPJ Sibiu.

Salcimi in flacari

Cu numai o seara inainte, un alt incendiu deosebit de puternic a izbucnit la o plantatie de salcimi apartinind de localitatea Copsa Mica. Paznicul plantatiei, cel care a observat incendiul, i-a anuntat imediat pe pompierii din Medias, dar acestia au reusit cu dificultate sa stinga flacarile. Au ars 10 hectare de salcimi.

Autoritatile au stabilit ca incendiul a pornit de la o flacara deschisa, provocata de o persoana iresponsabila. Acum, este rindul politistilor sa continue cercetarile si sa il traga la raspundere pe cel care a incendiat o intreaga livada. Ei nu exclud posibilitatea unei miini criminale.