Citeva minute de placere il pot costa 10 ani in spatele gratiilor. Dupa luni intregi de munca, politistii sibieni l-au retinut pe autorul unui viol comis in luna august a anului trecut. Barbatul, in virsta de 29 de ani, a batjocorit o fata de 24 de ani. S-a intimplat intr-o seara, intr-un colt retras al Parcului Sub Arini.

Socata, victima nu si-a mai amintit mare lucru, iar ancheta a mers foarte greu. Dar vinerea trecuta, violatorul a fost retinut si prezentat Parchetului. Acum se afla in arest, pentru 29 de zile, si risca pina la 10 ani de inchisoare. In ultimul an, politistii sibieni au rezolvat trei cazuri de viol, dar se confrunta frecvent si cu o multime de reclamatii nefondate.

Risca 10 ani

Barbatul care, in urma cu aproape un an, a violat o fata in parcul Sub Arini, a ajuns dupa gratii. El a fost identificat si retinut de oamenii legii la sfirsitul saptaminii trecute. Parchetul a hotarit retinerea acestuia pe o perioada de 29 de zile, dar arestatul risca pina la 10 ani de inchisoare.

"In seara zilei de 20 august a anului trecut, el a atacat in Parcul Sub Arini o tinara de numai 24 de ani, care se intorcea de la serviciu. A tras-o intr-un loc intunecat al parcului, linga riu, si a batjocorit-o.

Fata s-a prezentat imediat la politie si a denuntat violul. Din pacare, era in stare de soc, si nu si-a putut aminti aproape nimic despre agresor", povesteste comisarul Gabriel Dabau, seful Biroului Investigatii Criminale. Ancheta parea ca nu are niciun punct de pornire. In cele din urma, dupa aproape noua luni de munca, politistii i-au pus catusele violatorului.

Impacare pe bani

Politistii sibieni s-au confruntat de la inceputul anului trecut si pina in prezent cu trei cazuri de viol, pe care le-au si rezolvat. Cel de-al doilea caz s-a petrecut tot in vara anului trecut, in zona Cedonia. Victima, in virsta de 24 de ani si violatorul sau, in virsta de 30 de ani, s-au cunoscut intr-un bar. Au baut impreuna si s-au imprietenit.

Dupa ce a ametit-o bine si i-a cistigat increderea, barbatul cu intentii necurate a atras-o pe tinara in magazia barului, unde si-a satisfacut poftele. Fata a depus o plingere la politie, insa barbatul nu a mai ajuns dupa gratii. A "cumparat" iertarea victimei cu suma de 7.000 de euro. Politistii sibieni spun ca acesta nu este insa un caz singular.

Oamenii legii au de-a face aproape zilnic cu parinti care vin sa denunte la politie faptul ca fiicele lor au fost violate, dar, in cele din urma, se dovedeste ca fetele nici macar nu se impotrivesc barbatilor aflati in cautare de sex.

Violator in serie

In afara de cel incheiat saptamina trecuta, politistii au mai avut un caz dificil, in decembrie 2006. Atunci, un barbat de 40 de ani din Boita a violat, pe malul Cibinului, sub un pod, o fata de numai 16 ani. Eleva a unui liceu sibian, victima a depus reclamatie la politie, si a dat absolut toate datele despre autor. Acesta s-a dovedit a fi un mai vechi cunoscut al anchetatorilor.

"Cristian Gologan a mai ispasit de doua ori pedeapsa cu inchisoarea, tot pentru viol", arata comisarul Gabriel Dabau. De aceasta data, politistii n-au mai avut niciun dubiu. L-au ridicat si l-au dat pe mina justitiei.