www.spitalcfploiesti.ro si www.spitalpediatrie.ro. Sunt adresele virtuale ale primelor spitale din Ploiesti, care si-au facut de curand pagini web.

Este vorba de spitalul CFR si spitalul de pediatrie, ale caror site-uri contin diverse informatii, de la pachetele de servicii medicale oferite pacientilor si tarifele practicate, pana la documentele necesare internarii sau programarea la controale de rutina.

Cel mai vizitat site este cel al spitalul de copii din Ploiesti, pe care parintii il acceseaza de fiecare data cand copiii lor au probleme de sanatate. „E mai usor sa vezi din fata calculatorului programul medicilor specialisti decat sa bati drumul degeaba pana la spital. Mai mult, stii din timp cati bani trebuie sa ai la tine pentru efectuarea unor analize sau radiografii.

Ar fi bine ca site-ul sa fie mai des actualizat”, spune Dana Jipa, una dintre mamicile multumite totusi de pagina web a unitatii sanitare. Oresta Vasile, directorul spitalului destinat exclusiv minorilor, sustine ca este cea mai buna modalitate de a comunica cu parintii pacientilor.

„Am primit foarte multe sesizari pe internet referitoare la conditiile nu tocmai foarte bune de cazare si, in limita posibilitatilor financiare, am incercat sa rezolvam problemele reclamate. Pagina web a fost facuta si este intretinuta de angajatii nostri care sunt priceputi si in domeniul informaticii, nu doar in cel medical”, declara directorul spitalului de pediatrie.