Dafora tinteste contracte externe si de infrastructura

Compania specializata in foraj petrolier si constructii Dafora Medias intentioneaza sa se implice si in proiecte de infrastructura privind constructia de autostrazi si sosele, si are in vedere extinderea activitatii de foraj in strainatate. Dafora ia in calcul si posibila fuziune cu Condmag.

Reprezentantii companiei au declarat ca Dafora va participa la licitatii pentru obtinerea de contracte de lucrari la infrastructura si constructii de autostrazi.

"Dorim sa ne dezvoltam activitatea in domeniul constructiilor si in proiecte de infrastructura pentru constructia de autostrazi, strazi si sosele, si vom participa la licitatii in consortiu cu o firma specializata", a spus Cristina Suteu, reprezentant al grupului, citata de Mediafax, fara sa precizeze denumirea firmei partenere.

De asemenea, in raportul financiar pe 2006 al Dafora Medias se precizeaza intentia companiei de a dezvolta activitatile in foraj, din strainatate.

Dafora deruleaza mai multe proiecte de constructie de cartiere rezidentiale in Medias si Sibiu, extinderea si modernizarea Aeroportului din Sibiu, constructia unui hotel de patru stele din Sighisoara, a unui centru comercial la Targu Mures si a complexului Perla Residence Bucuresti.

Compania estimeaza ca va inregistra in 2007 o cifra de afaceri de 52 milioane euro si un profit net de 2,5 milioane euro. Pentru 2008, afacerile sunt preconizate la 62 milioane euro, iar in 2009 ar putea avansa la 74 milioane euro, in timp ce profitul net pentru 2008 este estimat la 2,7 milioane euro, iar in 2009 la trei milioane de euro. Datele au fost indicate de consultantul KPMG.

"Acestea sunt previziuni, dar noi credem ca vor fi in crestere comparativ cu estimarile KPMG", a spus Cristina Suteu.

Fuziune cu Condmag?

Unul dintre obiectivele Dafora pentru acest an este majorarea participatiei la Condmag Brasov, de la 26% la 45%, pentru a-si completa pachetul de servicii in domeniul petrolier. Pe de alta parte, Condmag este interesat sa participe la constructia unui tronson din gazoductul Nabucco.

Totodata, Dafora nu exclude o posibila fuziune cu Condmag, dar o eventuala decizie in acest sens va fi luata de actionari dupa realizarea unui studiu. "Daca vom fuziona cu Condmag, este o decizie a actionarilor care va fi luata dupa realizarea unui studiu.

Daca pe viitor exista posibilitatea si interesul pentru a prelua alte companii, suntem interesati sa preluam si alte firme", a precizat Cristina Suteu.

Ea a adaugat ca o companie din Germania si-a manifestat interesul in urma cu un an pentru preluarea companiei de constructii din cadrul Dafora, dar tranzactia nu a fost realizata. Dafora, care in prezent deruleaza un contract de foraj in Bulgaria, intentioneaza sa intre in acest an si pe piata din Ucraina, unde va infiinta o filiala, pe care o va detine integral.

Intrarea pe piata ucraineana se va realiza dupa incheierea contractului din Bulgaria, unde compania din Medias lucreaza pentru o firma britanica, a mai spus Suteu.

Spre sfarsitul anului, Dafora intentioneaza sa efectueze lucrari de foraj si in Germania, unde deja a semnat un contract, iar lucrarile sunt preconizate sa dureze doi-trei ani.

De asemenea, Dafora intentioneaza sa inceapa in acest an, in parteneriat cu firma germana MAN, lucrarile la fabrica de biodiesel, de la Atel. Investitia in biodiesel este estimata la 60 milioane euro. Unitatea va fi construita de o societate mixta, in care Dafora va detine 75% din capital si MAN 25%, iar productia va fi distribuita in Germania.

Laurentiu PARNICA