Azi jazz-ul devine rege in Sibiu

Dupa trei zile de incalziri si tachinari, in care Galele Studentesti de Jazz au adus pe scena sibiana cateva certe valori pentru viitor, incepand de astazi si pana la sfarsitul saptamanii, jazz-ul de cea mai inalta tinuta devine regele muzicii in Sibiu.

Poate mai greu ca in oricare alt an din cei 37 cati duce in spate Festivalul Intenatuional de Jazz de la Sibiu, anul acesta perioada premergatoare festivalului a fost una a discutiilor aprinse, a polemicilor si a acuzatiilor.

Constantin Schmitt, directorul festivalului a acuzat Asociatia Sibiu 2007 de folosirea unor materiale promotionale necorespunzataoare, Televiziunea Romana ca cere bani nejustifricat pentru transmisiunea evenimentului si mai nou, tot organizatorii Capitalei, de programarea pe perioada festivalului de jazz a unor evenimente care cu siguranta vor afecta in vre-un fel sau altul festivalul.

E vorba aici de Premiile MTV Romania, de joi seara. Acum, cu sau fara promotionale, Festivalul e cunoscut, telespectatori nu-i trebuie si suntem onorati ca sibieni sa sa fim printre putinii spectatori ce se vor putea bucura de muzica, iar cu MTV-ul, fiecare cu publicul lui si atat. Azi nimeni nu se mai gandeste la discutii si acuze ci la Jazz.

Pentru ca azi incepe cea de-a 37-a editie a Sibiu Jazz Festival si jazz-ul devine rege in Sibiu. Nu este timp de tatonari si incalziri. Totul porneste in forta cu Lucian Fabro Quartet si invitatii sai, R.Ghizasan si V. Snacoveanu, Marius Popp String Project si cirease de pe torul din acesta seara, Didier Lockwood and Thomas Enhco & Co veniti tocmai din Franta. Si ei sunt doar inceputul.

N-ar mai fii de spus decat ca totul incepe de la ora 20:00 in Pavilionul 2007 si se termina tarziu in noapte cu jamm-sessions, multa lume buna si distractie cat cuprinde. (S. D.)