Salvatorii au ajuns foarte repede la locul accidentului unde au gasit un barbat care avea multiple rani in zona capului si a fetei. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor, turistul a fost transportat la vale pana in statiunea Busteni. Actiunea a fost deosebit de dificila din cauza zapezii care inca se mai gaseste pe Jepi, dar si din cauza numerosilor torenti formati in urma topirii zapezii.

„Ca sa reusim sa ajungem la accidentat, a trebuit sa trecem de mai multi torenti fiind necesara intrebuintarea a foarte multor procedee tehnice deosebit de complicate, ca tirolienele, dar ssi numeroase manevre de corzi”, ne-a declarat Ciprian Aldea, unul dintre salvamontistii care au participat la salvarea turistului.

Actiunea a durat in jur de 5 ore, iar accidentatul a fost adus cu bine, la poalele Bucegilor, si predat medicilor de la ambulanta care l-au transportat apoi la spital. Vina pentru producerea accidentului apartine in exclusivitate turistului.

Acesta nu era deloc echipat corespunzator pentru un asemenea traseu, mai ales ca nici nu avea voie sa urce, din cauza ca traseele spre platoul Bucegilor raman in continuare inchise cata vreme inca mai exista zapada pe aceste vai. Salvamontistii recomanda turistilor sa evite pe cat posibil traseele de acces catre platoul Bucegi, unde este inca foarte multa zapada.

„Nu trebuie sa urce nimeni pe munte, oricat de usor accesibil pare acesta, fara un echipament adecvat, aceasta insemnand bocanci buni, lanterne si haine groase, in principal”, a mai precizat Ciprian Aldea.

Diferentele de temperatura dintre noapte si zi sunt inca foarte mari in zona alpina a Masivului Bucegi, iar la peste 1800 de metri altitudine, noaptea se inregistreaza inca, temperaturi negative. Ciprian Aldea mai spune ca sfaturile salvamontistilor si ale cabanierilor trebuie ascultate cu sfintenie, iar turistii trebuie sa in seama si indicatoarele existente la intrarea in trasee.