Pe pagina electronica a Politiei Romane este postat anuntul privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de adjunct la BCCO Cluj-Napoca. In alte cuvinte, postul lui Horea Oltean, actualul adjunct al brigazii este scos la concurs. Horea Oltean este cercetat in momentul de fata de catre DNA pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si contrabanda.

El impreuna cu inca doi angajati ai BCCO Cluj-Napoca, Petru Filip si Alin Pintican, sunt pusi sub urmarire penala pentru savarsirea acestor infractiuni, fiind acuzati ca au luat „taxa de protectie” de la un director de firma anchetat penal in schimbul protectiei.

De asemenea, ei sunt acuzati ca ar fi pus la cale o retea de trafic de produse furate din strainatate pe care mai apoi le-ar fi comercializat in Romania. Noul sef al BCCO Cluj-Napoca, Dragos ?Gheor?ghiu a afirmat ca la respectivul concurs s-au inscris trei concurenti, dar ca nu doreste sa faca nici un fel de precizari cu privire la acesta.

„Stiu ca se va organiza respectivul concurs pentru ocuparea postului de adjunct al BCCO Cluj-Napoca, dar prefer sa ma tin deoparte de tot ce se intampla acolo. Din cate stiu concursul se va organiza in data de 16 mai si pana in momentul de fata s-au inscris trei candidati.

Totusi, prefer sa nu spun cine s-a inscris la concurs pentru a nu creea presiune in acest caz si pentru ca respectivul concurs sa se organizeze in conditii optime. Din cate stiu eu candidatii vor trebui sa dea mai multe teste, care vor fi eliminatorii”, a spus Gheorghiu. Seful BCCO a declarat ca lucreaza la un raport cu privire la angajatii aflati in subordinea sa.

„In momentul de fata lucrez la un raport prin care doresc sa fac o evaluare a angajatilor din subordinea mea. Analizez activitatea tuturor angajatilor din subordinea mea. In functie de prestatia si capacitatile de munca ale angajatilor mei le voi sugera fie sa-si caute un nou loc de munca fie sa-si depuna actele pentru promovare”, a mai spus Dragos Gheorghiu.

De asemenea, noul sef al comentat si statutul celor trei politisti din subordinea sa care sunt anchetati de catre DNA pentru luare de mita si contrabanda. „ Din punct de vedere profesional, nu am ce sa le reprosez celor trei politisti ce sunt anchetati de catre DNA.

In momentul de fata tot ce conteaza este ca cei trei angajati ai BCCO isi fac datoria cu tot devotamentul”, a incheiat Gheorghiu.