Popa spune ca a fost influentat in luarea deciziei de Teodor Melescanu, cu care a fost coleg in ApR

Deputatul independent Nicolae Popa, fost vicepresedinte la nivel national al Partidului Conservator, s-a inscris in PNL. Anuntul oficial a fost facut de presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, intr-o conferinta de presa la care au participat Nicolae Popa si ministrul Ludovic Orban.

"Este un moment crucial pentru mine si colegii care ma vor urma. Voi pune osul la treaba pentru ca PNL Alba sa devina prima formatiune politica din judet. Am ales libertatea de exprimare, de opinie si

de a-mi sustine ideile", a declarat Nicolae Popa. El recunoaste ca un rol important in decizia luata l-a avut ministrul Teodor Melescanu cu care a fost coleg in partidul Alianta pentru Romania.

"Domnul Melescanu a avut un rol foarte important. Il respect pentru ca il recunosc ca un mentor politic al meu. In perioada cand am fost colegi in ApR s-a realizat adevarata mea lansare politica", a spus deputatul Nicolae Popa.

El nu s-a sfiit sa se laude cu "cea mai mare realizare" a lui ca deputat, respectiv cu proiectul de lege privind despagubirea cetatenilor care au depus, inainte de 1990, bani la CEC pentru cumpararea de autoturisme Dacia.

"Proiectul va intra in dezbaterea Parlamentului. Am gasit un sprijin important din partea PNL. Este cea mai mare realizare legislativa a mea pentru ca sunt peste 40.000 de oameni pagubiti", a completat Nicolae Popa.

Teodor Atanasiu a precizat ca, deocamdata, nu s-a discutat despre functia pe care o va ocupa deputatul Popa, dar a completat ca el "isi va gasi un loc care i se cuvine".

Rezultate bune pentru PC Alba

Nicolae Popa a demisionat din PC in urma cu doua saptamani. El si-a motivat atunci gestul prin refuzul presedintelui Dan Voiculescu de a dezminti stirile din presa referitoare la asocierea numelui sau cu grupurile de disidenti din partid.

Popa a detinut si functia de presedinte al PC Alba, post din care a reusit sa obtina la alegerile locale din 2004 cele mai bune rezultate dintre toate organizatiile judetene ale conservatorilor.