Un pui de urs in varsta de 2-3 luni a fost gasit de un localnic din Rimetea, judetul Alba, in apropierea locuintei sale. Omul a vazut ursuletul, care se pierduse prin sat, in timp ce incerca sa traverseze strada si, de frica ca nu cumva cainii ciobanilor sa il atace, l-a luat acasa.

Puiul de urs a fost examinat de un medic veterinar din comuna Rimetea, care a stabilit ca este in varsta de aproximativ 2-3 luni si are o greutate de numai 3 kilograme. Medicul a mai constatat ca puiul era destul de stresat si nu avea pofta de mancare.

La fata locului au fost chemati politistii si reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Cluj.

Politistii au luat legatura cu Asociatia "Milioane de prieteni", cu sediul in Brasov, care detine in orasul Zarnesti un complex de 70 hectare, destinat pastrarii in captivitate a animalelor salbatice, unde puiul va ramane pana la varsta de 2 ani, dupa care va fi redat mediului salbatic.

Soarta ursilor a devenit un subiect sensibil in Romania, dupa ce o ursoaica, botezata Maia, a murit in chinuri, dupa ce a fost inchisa intr-un spatiu impropriu, langa

Bran. A urmat o adevarata campanie media, in urma careia au fost eliberati mai multi ursi tinuti in captivitate pentru distractia stapanilor. Este vorba de ursoaica Maria, care fusese tinuta intr-o cusca dintr-o benzinarie din judetul Alba, si de masculul Tex, care fusese tinut intr-un garaj fara lumina din cadrul uzinei de prelucrare a uraniului din Feldioara.