Pe teritoriul judetului Dolj functioneaza de mai mult timp cateva sonde de foraj ilegale, care nu au autorizatie de constructie pe domeniul public si care apartin companiei “Petrom”. Societatea a fost deja amendata de reprezentantii CJ, dupa un control care a urmarit depistarea numarului acestor sonde, precum si legalitatea amplasarii acestora.

In urma verificarilor, care au fost efectuate de o comisie formata din angajati ai administratiei judetene, in frunte cu arhitectul-sef al judetului, Dan Radu Pappa, au fost depistate nu mai putin de opt cazuri in cateva comune doljene, amenzile aplicate de CJ ridicandu-se in total la 400.000 de lei.

Problema veche de cativa ani

Unul dintre reprezentantii Consiliului Judetean a afirmat ca astfel de controale vor fi afectuate si in perioada urmatoare.

Aceasta problema dateaza, mai exact din 2004. Conducerea Petrom a comandat constructia a cinci sonde de foraj pentru extractia titeiului si a gazelor naturale in cateva comune din Dolj si Gorj, fara a detine autorizatie de constructie. Localitatile in care au fost realizate aceste investitii au fost Sopot, Cotofenii din Dos, Predesti, Urda de Sus si Potmeltu.