Dupa ce, ieri noapte, circulatia pe bulevardul Coposu a fost inchisa din cauza lucrarilor de asfaltare, in noaptea aceasta traficul auto va fi interzis in portiunea cuprinsa de strada Andrei Saguna si Complexul Baia Neptun.Piata Unirii va fi complet asfaltata abia la vara.

Chiar daca nu se prea vede, edilii Sibiului se grabesc la refacerea drumurilor. Mai ales noaptea, pentru a feri majoritatea soferilor de nervii si chinul rutelor ocolitoare. Ieri noapte, de la ora 22 si pina la cinci dimineata, angajatii firmei Geiger Transilvania au inceput lucrarile de asfaltare a strazilor din Piata Unirii.

Mai exact, a tronsonului de sosea cuprins intre pasajul pietonal de linga magazinul Dumbrava si straduta de linga zidurile Cazarmei 90. Lucrarile pregatitoare asfaltarii au blocat, temporar, traficul din zona. De data aceasta, soferii au fost informati, insa cu doar citeva ore inainte de inceperea lucrarilor. Doar doua din cele patru benzi au fost asfaltate in elanul de ieri noapte.

Centrul, tot blocat

Un alt tronson central intra in plin proces de asfaltare in aceasta noapte. Este vorba despre portiunea de sosea cuprinsa intre strada Andrei Saguna si Soseaua Alba Iulia, pina la complexul Baia Neptun.

"Vom incepe lucrarile pregatitoare pentru asfaltare si in zona Andrei Saguna - Baia Neptun. Curatam drumul, dar primul strat de asfalt nu il vom turna decit miine dimineata", a explicat Zacharie Benedek, directorul zonal al SC Geiger Transilavania SRL. Potrivit lui Benedek, in aceasta noapte, circulatia va fi inchisa in Piata Unirii, pe portiunea amintita.

Mai bine noaptea

In sfirsit, cei de la Geiger au ajuns la concluzia ca lucrarile din timpul noptii sint mult mai indicate decit cele de peste zi. Mai ales pentru ca in Piata Unirii nu sint blocuri de locuinte, deci ar fi sanse mici ca zgomotul sa-i deranjeze pe sibieni. In plus, argumentul lui Benedek porneste de la circulatia auto, care este mult mai lejera noaptea decit ziua.

"Am lucrat si ziua in Piata Unirii, dar am ajuns la concluzia ca, de acum incolo, ar fi mult mai bine pentru soferi daca am lucra doar noaptea, sau mai ales noaptea. Si atunci e trafic, dar nu atit de aglomerat cum e in timpul zilei. Spre deosebire de bucuresteni, sibienii dorm noaptea", conchide omul care dicteaza asfaltarea.

Abia la vara

Calvarul nu se incheie curind. Asta e clar. "Lucrarile din Piata Unirii vor fi finalizate pina in 15 iunie, cel tirziu. Nu cred ca exista posibilitatea sa depasim acest termen. Sincer sa fiu, eu am sperante ca strazile vor fi asfaltate pina la sfirsitul lunii mai, dar nu prea cred ca va fi asa.

In 19 mai este referendumul si nu putem sa blocam circulatia. In plus, nu am cum sa-i oblig pe oameni sa lucreze, e dreptul lor sa mearga la vot, mai ales ca e simbata", a argumentat Benedek, directorul firmei constructoare.

"Noi nu obisnuim sa lucram noaptea. In timpul zilei, se lucreaza mult mai bine si cu mai mult spor. Noaptea nu e acelasi randament".-Gheorghe Lazar, director DPC S.A.