Singurul ciobanesc german din Romania care concureaza la clasa Campion va participa in 7 iunie la Campionatul European de la Zagreb (Croatia), unde vor mai participa 3- 4 mii de caini de diferite rase.

Proprietarul cainelui, Alin Marian, un jandarm hunedorean, spera sa obtina un rezultat bun, chiar daca afirma ca in astfel de concursuri, ciobanescul german provenit din Romania este defavorizat de arbitrii internationali.

"Anul trecut, unul dintre antrenorii din Italia mi-a spus, dupa concurs, ca Nick ar fi meritat un loc pe podium si a lasat sa se inteleaga ca acest lucru nu se poate intampla deoarece exista «presiuni» din partea crescatorilor de ciobanesc german, din Germania, pentru ca animalele cu care acestia concureaza sa se mentina pe primele locuri.

In acest fel cainii lor au o valoare de piata ridicata. Spre exemplu, pentru cainele care anul trecut a castigat campionatul Mondial din Polonia a existat o oferta din partea unui asiatic de 800 de mii de euro", spune Alin Marian.

Numele ciobanescului din Hunedoara este Ulk v. Ufervald, dar pentru ca este foarte greu de pronuntat, stapanul sau il alinta Nick. Cainele este nepotul celebrului Romano Dominus, fost campion mondial de club in Italia, in anul 2000. Anul trecut, Nick a castigat locul cinci la Campionatul Mondial din Polonia. Dupa concurs, un chinez, i-a oferit lui Alin, suma de 15.000 de euro pentru a-l cumpara pe Nick. "Am refuzat categoric oferta chinezului.

M-am atasat atat de mult de el incat orice suma mi s-ar oferi ar fi prea mica", spune Alin Marian.