In anul 1992, Costica Dima formuleaza o cerere de punere in posesie, conform legii 18/1991, la Primaria comunei Malu Mare, pentru o suprafata de teren de 4,5 hectare. Pentru ca timp de opt ani nu primeste nici un fel de raspuns de la institutia respectiva, omul i se adreseaza din nou. De aceasta data insa, in baza unei alte legi a fondului funciar (1/2000).

Abia in 2001 primeste, din partea Primariei Craiova adresa 72093, in care i se comunica ca a fost „validat de catre Comisia Judeteana pentru Aplicarea Legii 1/2000, pe anexa 50, la pozitia 71, cu patru hectare.” Un an mai tarziu, pe 11 noiembrie, Comisia de Fond Funciar craioveana ii emite adeverinta 42830/2002, in care se stipuleaza ca „Dima Costica are dreptul de proprietate

asupra unei suprafete de 1,47 de hectare la Cosoveni, tarlaua A50”. Ba mai este instiintat si ca „figureaza cu terenul respectiv la OCOT, la pozitia 69 din tabel”. Urmeaza ca ultimul pas pentru a deveni proprietar de drept sa fie atribuirea titlului de proprietate. Pas pe care barbatul nu mai apuca sa-l faca.

Pentru ca a doua zi dupa ce primeste adeverinta, la usa sa se prezinta un tanar, pe nume Iulian Belu, din Constanta, care-i propune sa-i vanda lui pamantul cu 15 milioane de lei. „Mi-a spus ca il cheama Belu Iulian, ca e din Constanta si ca vrea sa facem la notar o promisiune de vanzare-cumparare pentru tarlaua aia amarata. Avea banii pregatiti.

Cand l-am intrebat de unde stie de terenul meu, mi-a spus ca de la viceprimarul Solomon. Si mi-a aratat tabelul din Primarie, pe care figuram pentru punerea in posesie” - spune Costica Dima. Stiind ca terenul respectiv nu prea are valoare, batranul accepta tranzactia.

La biroul notarial al controversatei Elvira Diaconescu, pe data de 21 noiembrie 2002, se incheie „Promisiunea de vanzare-cumparare”, in care se stipuleaza ca abia dupa ce Dima intra in posesia titlului de proprietate va deveni Belu proprietar pe cele 1,47 de hectare extravilane, urmand ca ulterior cei doi „sa incheie un contract de vanzare-cumparare autentic”.

In 21 noiembrie 2002, Costica Dima primeste cele 15 milioane, iar Belu pleaca la Constanta, de unde nu s-a mai intors. „Am mers de nu stiu cate ori la Primaria Craiovei si la Prefectura, sa intreb cand mi se da Titlul de Proprietate si eram pur si simplu gonit. Ceva nu era in regula si nu-mi ieseau din minte cuvintele aluia din Constanta, cum ca e cunostiinta viceprimarului”.

Satul de atata asteptare, in anul 2004 Costica Dima merge la Oficiul Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie Dolj, unde are surpriza sa constate ca i s-a eliberat, pe 15 octombrie 2004, titlul de proprietate cu numarul 3167.

Batranul isi cere la Prefectura actul respectiv, dar nu i se inmaneaza decat o xerocopie, originalul fiind ridicat, cu cateva zile inainte, de un oarecare Tanase George Nicusor din Motru. “La Primarie mi-au aratat o procura despre care habar n-aveam, in care eu l-as fi mandat pe acest gorjean sa-mi ridice titlul de proprietate.

Cand am mai vazut si ca ma trecusera, pe spatele titlului, cu suprafata de 1,47 ha in Calea Severinului, adica la Balta Craiovitei, am cazut din picioare. Am facut un atac cerebral si de atunci am ramas cu pareza. Mana stanga e moarta” - spune, plangand, Costica Dima.

El repeta intr-una ca nu a mandatat niciodata, pe nimeni, sa-i ridice actul de proprietate si, mai mult decat atat, semnatura care apare la rubrica “mandant” nu-i apartine. Daca ar fi fost doar o victima a lui Belu si Tanase, lucrurile ar fi fost clare in sensul ca fusese tras pe sfoara de doi escroci.

Problema e cum a reusit Primaria Craiova sa-i treaca omului terenul din extravilan in intravilan, atata timp cat Dima nu facuse nici un fel de cerere pe legea 10/2001 si, mai ales cum a scos cele 1,47 de hectare din circuitul agricol, pentru acest lucru fiind nevoie, de aprobarea Ministerului Agriculturii.

Si cum se face ca “planul de amplasament si delimitare a bunului imobil” - semnat de Antonie Solomon si contrasemnat de Nicoleta Miulescu, secretarul Primariei Craiova in data de 26 noiembrie 2004 - se refera la un teren, de aceeasi marime, la Balta Craiovita, in timp ce, in luna octombrie 2004, Radu Ionete, din cadrul Primariei Craiova, cartografiaza terenul de la

Cosoveni. Cu atat mai mult cu cat, in 2005, terenul ajunge in proprietatea unei firme din Sibiu care, la randul ei, il revinde - pe bani grei - hypermarket-ului Real, parte a Metro Grup Cash end Carry. Cu alte cuvinte, printr-o simpla semnatura, primaria l-a facut proprietar pe Costica Dima pe un teren care s-a vandut cu peste doua milioane de euro.

Omul s-a ales cu 15 milioane de lei vechi, o pareza stanga permanenta si un proces cu Adrian Mititelu, actionar la S.C. “Societatea pentru Renasterea Fotbalului Craiovean” care sustine ca si el este proprietar pe cele 1,47 de hectare.

In prezent, procesul a fost suspendat de magistratii Sectiei Comerciale a Tribunalului Dolj pentru ca Mititelu a uitat sa faca dovada proprietatii, iar juristii Primariei Craiova au uitat si ei sa se prezinte in proces. “Legile funciare, sunt niste legi tembele, date de aia din Guvern doar ca sa planeze suspiciuni asupra Primariei mele! Sa nu-mi mai ceara oamenii terenuri.

Eu nu pot sa ii fac proprietari. Sa ma dea in judecata!” - Antonie Solomon, primarul Craiovei (in sedinta Consiliului Local din 30 aprilie 2007).