Stadionul "Ion Moina" are sanse sa gazduiasca meciuri din prima liga de fotbal

Amanarea startului lucrarilor la noul stadion municipal din Cluj, programate pentru data de 15 iunie 2007, i-a facut pe conducatorii clubului Universitatea sa caute solutii pentru ca echipa sa joace si in sezonul viitor pe stadionul "Ion Moina".

Potrivit directorului general al clubului, Alin Banceu, totul depinde de Inspectoratul de Stat in Constructii, care va efectua o expertiza in zilele viitoare. "Proiectul nostru de a juca si in Liga I pe Stadionul "Ion Moina" are sanse de realizare. Inspectoratul de Stat in Constructii va da un raspuns luni, dupa ce vor fi efectuate expertizele, in urma solutiei prezentate de noi.

Atunci vom sti daca ne vom putea sustine cauza in fata Comisiei de Licentiere a Federatiei Romane de Fotbal", a precizat Alin Banceu. El a detaliat si intentiile clubului, care vizeaza montarea a inca 4.200 de scaune pe stadion, pe langa cele 4.000 existente deja. Lucrarile vor fi efectuate doar in partea inferioara a tribunelor, care este construita direct pe pamant si nu are nevoie

de o structura de rezistenta noua. "Solutia este putin fortata. Totusi, in momente de criza se apeleaza la astfel de solutii. Eu spun ca are 25% sanse de a primi avizul", a declarat Ioan Petran, seful Inspectoratului de Stat in Constructii Cluj.