Liberalii pregatesc ultimele mutari in randul institutiilor constantene conduse (inca) de directori democrati. Ministrul Ludovic Orban a trimis azi noapte CV-ul lui Jean Turcan sefului Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru aprobare, urmand ca luni sa semneze numirea oficiala in functie la conducerea Drumurilor constantene a viitorului candidat liberal la Primaria Navodari.

Fostul lider PD Jean Paul Tucan va conduce astfel Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta, pedigree-ul democrat al lui Jean Paul, precum si raftul de dosare penale colectionate de-a lungul timpului de traseistul politic cu nume de actor francez fiind compensat printr-o energie care l-a impresionat pana si pe liberalul pur sange Ludovic Orban.

In plus, PNL pregateste alte cateva mutari de senzatie. Pe langa inlocuirea lui Valentin Zeicu de la sefia Administratiei Canalelor Navigabile cu Ovidiu Cupsa, data ca sigura pentru saptamana viitoare (ministrul Orban semnand deja actul de numire a consilierului Cupsa), a venit randul Directiei Apelor Dobrogea Litoral si Inspectoratului Scolar Judetean Constanta.

Ionel Manafu va fi dat afara de la conducerea DADL, in locul sau urmand sa fie numit actualul adjunct, Gheorghe Babu. Presedintele organizatiei judetene PNL, deputatul George Dragomir, considera ca aceasta schimbare este mai mult decat necesara, fie si pentru problemele pe care le ridica incapacitatea DADL de a obtine PUZ-ul pentru statiunea Mamaia.

Iar pentru ca acest plan sa treaca in sfarsit de votul Consiliului Local Constanta, schimbarea lui Manafu cu „un adevarat profesionist” va avea loc „in cel mai scurt timp”, ne-a declarat Dragomir. „In cel mai scurt timp Manafu de la DADL va fi schimbat cu Babu”, a intarit Dragomir.

Nu numai DADL va fi vizat, invatamantul judetean urmand sa cunoasca si el o schimbare de-a dreptul spectaculoasa. „Din pacate, in afara de faptul ca e fina lui Basescu, Narcis Amza a demonstrat ca nu stie decat sa faca propaganda PD-ului, supraveghind autocarele cu sustinatori si adunand profesorii din scoli pentru miting.

O vom lasa sa-si desfasoare activitatea de partid in voie si o vom inlocui”, ne-a dezvaluit deputatul Dragomir. Liberalul sustine ca sefia ISJ va reprezenta un experiment pentru Constanta, PNL intentionand sa numeasca in locul lui Narcis Amza un director al unui liceu constantean, fara culoare politica.

"Macar in invatamant sa facem acest lucru si sa uitam de culoarea politica”, ne-a spus Dragomir. Liderul liberal sustine insa ca PSD nu va primi nici macar un loc in conducerile directiilor constantene, in ciuda zvonurilor din ultima vreme. „Va spun sigur, nu cedam absolut nimic. Nu vom da PSD-ului nici un post. Ei, daca ar putea, ne-ar da jos si maine, fara sa se uite la noi.

Nu se afla la guvernare, iar daca nu le convine, sa faca motiune de cenzura si mergem noi in opozitie, dar nu le cedam nimic”, a punctat Dragomir.

Deputatul sustine ca singurele compromisuri pe care le-a facut PNL din acest punct de vedere au avut ca suport interesul judetului, din punct de vedere legislativ, pentru ca daca exista conflicte si in acest domeniu „nu castiga nici Mazare, nu castiga nici Dragomir, ci pierd toti constantenii”.

Pe de alta parte, liderul liberal le-a transmis fostilor colegi democrati ca ii asteapta intr-o viitoare colaborare: „Va veni si ziua in care vom colabora din nou cu PD, dar acea zi va fi atunci cand Traian Basescu se va retrage din viata politica”.