ci si interesul ca respectivul scrutin sa se deruleze fara "portite" care sa inlesneasca posibile fraude in privinta rezultatelorl devin miza de importanta capitala. Din acest punct de vedere, n-ar trebui sa fie lipsite de semnificatii reactiile diverselor formatiuni politice din Vrancea la punerea in discutie aunor aspecte avind tangente cu sus amintitele probleme. Astfel, in legatura cu surprinzatoarea alegere a sediului Biroului Electoral Judetean in cladirea Consiliului Judetean, la doi pasi de biroul lui Marian Oprisan, sucursala vrinceana a Partidului Democrat simulat nemultumirea asociata, insa, cu neputinta.

Partidul National Liberal a ignorat suveran pericolul pe baza diferentei, neargumentate, dintre 2007 si 2004, iar Partidul Social Democrat, alaturi de ceilalti aliati ai sai actuali intru matrasirea lui Basescu, Partidul Romania Mare si Partidul Conservator, au stralucit prin absenta oricarei pareri vis a vis de aparitia subiectului in sfera discutiilor publice pe aceasta tema.

Tot saptamina trecuta a avutloc tragerea la sorti a presedintilor celor 330 de sectii de votare de pe teritoriul judetului. De acest proces s-au aratat total dezinteresati responsabilii locali ai PD, ceea ce la prima vedere pare greu de inteles.

Spectacolul avea sa se incheie cu reactia Partidul Initiativa Nationala care se zbate sa faca functionala un gen de "Politie a Referendumului" (desi PIN este pozitionat de ceva vreme destul de explicit de o anumita parte a baricadei) si cu participarile ce au putut fi, ieri, vizionate ale membrilor si simpatizantilior PD-PLD, respectiv PSD, la mitingurile pro si anti Basescu tinute la Iasi. Mai sint cinci zile, dupa care vom putea trage concluziile.