Viteza excesiva i-a fost fatala unei tinere din judetul Bihor, care a murit in chinuri groaznice ieri dimineata. Masina pe care o conducea s-a izbit frontal de un alt autoturism si a fost cuprinsa de flacari.

Viata in viteza

Incediul izbucnit la locul accidentului a distrus in totalitate cele doua masini. Accidentul s-a produs ieri dimineata, in jurul orei 3 si un sfert, pe Drumul National 1, inainte de intrarea in comuna Gilau, pe sensul de mers Oradea - Cluj. Soseaua, aflata in panta, intr-o usoara curba la dreapta, si viteza excesiva cu care Anamaria Monica B., de 27 de ani, isi pilota masina au concurat la un accident cu consecinte dramatice.

Tinara din Bihor a pierdut controlul masinii si, incercind sa o redreseze, a intrat pe contrasens, unde a intrat in coliziune frontala cu un Renault Megane care circula regulamentar. In urma impactului, bihoreanca a fost proiectata prin parbriz, din cauza ca nu purta centura de siguranta. Cei trei ocupanti ai Megane-ului, printre care si o fetita de 3 ani, au fost scosi dintre fiarele contorsionate ale masinii.

La locul tragediei a izbucnit imediat un puternic incendiu, care a cuprins ambele masini. Nimeni nu stie cu exactitate daca tinara a murit in urma teribilului accident rutier sau din cauza incendiului care i-a mistuit trupul.

Cert e ca, la momentul la care au ajuns echipajele de interventie, corpul femeii era carbonizat in totalitate.

Priveliste de groaza

Inmarmuriti de cele intimplate, ceilalti participanti la trafic, martori ai tragediei, au intervenit in graba pentru a-i scoate pe raniti din autoturismele in flacari. Viteza de reactie si solidaritatea umana au facut ca trupurile celor trei victime din Megane sa poata fi scoase dintre fiarele contorsionate ale masinii inainte ca aceasta sa fie cuprinsa de flacari.

O fetita de 3 ani si parintii acesteia, pasageri ai masinii ciocnite, au fost transportati de urgenta la spital. Timp de mai bine de 2 ore, echipajele politiei au incercat sa adune date de la locul tragediei pentru a putea explica cele intimplate. „Din estimarile noastre, singurul vinovat de producerea dezastrului este viteza cu care tinara circula“, a mentionat comisarul-sef Sorin Rusu, din cadrul Politiei Rutiere Cluj.

Urmarile inconstientei

Autoturismele distruse au fost mutate cu greu de pe mijlocul soselei, pentru ca traficul sa se desfasoare din nou in conditii normale. Mai mult de 2 ore, pompierii s-au chinuit sa curete drumul astfel incit soferii sa poata trece in siguranta. Resturi din trupul femeii care a decedat, precum si ramasite ale masinilor implicate in accident au fost imprastiate pe o arie de peste 30 de metri de sosea.

Acesta este unul dintre cele mai cumplite accidente rutiere petrecute in judetul Cluj de la inceputul anului. Ramasitele trupesti ale Anamariei au fost adunate cu dificultate de echipajele de interventie si transportate ulterior la Institutul de Medicina Legala din Cluj-Napoca. Privelistea de ieri dimineata i-a marcat pina si pe pompierii sositi la fata locului.