Mircea Basescu, fratele presedintelui suspendat al Romaniei, a trait o saptamana desprinsa parca din filme. De treizeci de ani un obisnuit al Portului Constanta, Mircea Basescu s-a vazut in imposibilitatea de a intra in zona portuara, iar motivul „restrictiei” a fost unul de-a dreptul hazliu: pret de mai multe zile i-a fost tergiversata eliberarea permisului de intrare.

Solicitare a existat, sustine Basescu, la fel si plata aferenta eliberarii permisului, numai ca actuala conducere a Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta SA, care este mai nou liberala, a tulburat mintea unei angajate decisa sa „dea bine” in fata sefilor.

"Nu am nimic cu noul director al APC, Constantin Matei, sunt convins ca nu are nici o legatura cu patania mea”, povesteste Mircea Basescu. „De fapt, - adauga acesta - eu as fi putut intra oricand in port, ma cunoaste toata lumea, dar am insistat sa am, asa cum cere regula, permis de acces”.

De aici insa, adica de la demersul lui Mircea Basescu de a intra in posesia cartonasului de acces in port, a inceput intreaga nebunie: „Mi-au cerut nu stiu cate documente ale masinii, mi-au cerut si prima si ultima foaie de la leasingul masinii... Le-am spus ca platesc suma maxima necesara obtinerii permisului, ca nu e problema de bani.

Asta mai ales ca legitimatia este platita de firma pe care eu o reprezint, Plusfood, care, dupa cum se stie, este a unor olandezi. Dar probabil ca cineva a vrut sa faca impresie si sa dovedeasca faptul ca este impotriva lui Basescu”, ne-a declarat Mircea Basescu.

Ion Dumitru a pus o vorba buna pentru obtinerea permisului Trecand insa peste batul pus in roata masinii pe care o conduce, Mircea Basescu a gasit totusi un motiv de amuzament in intreaga „istorie”: persoana care a tinut sa-l tracaseze este Flori Isarev. „Doamna Flori Isarv ma cunoaste de cel putin 6 ani, de cand lucra in Zona Libera.

Dupa ce s-a desfiintat Zona Libera, ea a fost mutata la Administratia Portului. Iar acum, dintr-o data, probabil ca vrea sa se dea bine pe langa conducerea liberala”, este de parere Basescu. „Pana la urma, astazi (n.r. ieri, 15 mai a.c.) mi-a dat permisul de trecere. De fapt, a intervenit Ion Dumitru de la Zona Libera”, a mustacit Mircea Basescu.

Acesta a adaugat, inca o data, ca nu are ce sa-i reproseze directorului general Constantin Matei: „Probabil ca daca l-as fi sunat ar fi ras de problema si s-ar fi rezolvat”. „Sau, mai exista o varianta in privinta doamnei Isarev: poate ca vrea sa-l saboteze pe noul director de la APC in privinta incasarilor pentru permise si sa nu mai faca venituri.

O fi dansa pedista sub acoperire si nu stiam...”, a mai comentat Mircea Basescu situatia. Iar ca o paranteza, Mircea Basescu ne-a precizat ca inca din anul 1980 are permis de acces in Portul Constanta, pe care si l-a tot reinnoit. „Inca din ’80 aveam permis, pentru ca eram ofiter de tancuri”, a mentionat Basescu.