Fostul primar al orasului Satu Mare, Horea Anderco, a ajuns, din nou, in centrul unui scandal. El este acuzat ca ar fi cumparat, prin intermediul sotiei sale, Mariana Roman, un teren de pe Bulevardul Lucian Blaga, pe care doreste sa il vanda acum de o mie de ori mai scump.

Terenul, in suprafata de 6,5 hectare, a fost cumparat cu suma de 2.000 de euro. Acum, fostul primar vrea sa vanda terenul cu suma de doua milioane de euro unor investitori francezi.

Horea Anderco a donat acum terenul fiului sau din prima casatorie, Adrian Anderco, ce ar urma sa incheie tranzactia. Cotidianul local Gazeta de Nord-Vest scrie ca Horea Anderco a cumparat terenul in aprilie 2001, de la Gyongy Kovacs si de la Kalman Mohl.

Acestia erau mostenitorii Mariei Mohl, care era decedata la data eliberarii titlului de proprietate pe numele sau. Titlul se refera la 10 hectare, dintre care o parte au ramas celor doi mostenitori.

Aceasta nu este prima afacere cu terenuri in care este implicat fostul primar. El a cumparat un teren cu 20 de milioane de lei, pentru ca apoi sa il revanda societatii germane KaRo, cu suma de 628 de milioane de lei.

Societatea a ridicat pe terenul cu pricina o fabrica de confectii. Horea Anderco este acuzat de mai multe fapte de coruptie.