Exact asa cum banuiam, circul infiintarii unei noi echipe la Ploiesti capata conotatii speciale. Nimic nu lasa sa se intrevada o grosolanie fara margini, practic o inselare a asteptarilor celor care au crezut vreodata ca la nivelul Primariei Ploiesti e ceva curat.

M-am intrebat, de zeci de ori, de ce a fost nevoie de o conferinta de presa, organizata cu o rapiditate cel putin suspecta, daca nimic din ceea ce s-a anuntat nu a fost real. Doar vise si promisiuni cu iz de urna.

Ioan Niculae:

„Echipa este a mea, activele ale mele”

Dar, sa nu va mai pun rabdarea la incercare si sa va spun totul. TOT ADEVARUL.

Am reusit, dupa zeci de tatonari, sa-l “prind” - pe telefonul mobil - pe Ioan Niculae, “capo di tutti capi” la Astra, acesta aflandu-se departe de tara pana saptamana viitoare, mai precis pana joi.

Deschis dialogului, acesta a spus sec: “Habar nu am de ceea ce vorbiti! De conferinta de presa, de cedarea bazei materiale sau a echipei! Este adevarat ca am avut o intalnire cu cei de la Municipalitate, mai demult, dar nu am semnat absolut nici o hartie, totul a fost la nivel de discutie! O discutie de principiu! Nimic mai mult! Si, chiar daca aceasta s-ar materializa si o echipa a

orasului, cu titulatura pe care mi-ati spus-o, ar evolua pe activele mele, sa se stie bine ca totul s-ar face cu castig, juma-juma! Repet, echipa este a mea, activele ale mele! Nu am semnat absolut nici o hartie, de nici un fel, cu nimeni!”

Fabricantii de vise

Si atunci, stimati cititori, de unde si pana unde o asociere cu SC Astra, din moment ce singurul personaj abilitat sa parafeze vreo intelegere cu marii garanti ai proiectului CSM Petrolul nu a facut nici un pas in acest sens? Cum ramane cu declaratiile pompoase de genul “patronul Ioan Niculae s-a aratat dispus sa renunte gratuit, in favoarea municipalitatii, la clubul Astra, punand la

dispozitie si actuala baza sportiva compusa din arenele <> si <>? Sau, ce se va intampla daca, din varii motive, Astra nu va incheia campionatul? Se poate si asta, nu-i asa? Cu ce alta echipa se va mai asocia CSM-ul atunci? Nu v-ati grabit cu un cliseu fals, electoral, mai oameni buni, la fel ca si cu anuntarea acordului dat de Niculae? Cine mai crede acum in proiectul anuntat cu

surle si trambite? Chiar sa nu mai intelegeti ca, in goana dupa imagine si putere, ati amestecat in ecuatie si oameni care habar nu aveau de aceasta adevarata „ciolaniada”, dispusi sa creada ca adevarul dorit de ei ar fi imaculat? De aceasta data, nu-mi mai este jena nici macar de jena care ar trebui sa va cuprinda, domnilor fabricanti de vise.

Pe voi, cei care nu aveti scrupule si va jucati cu sentimente, ambitii, nazuinti. Cu numele echipei Petrolul. Tarandu-l in glodul minciunilor josnice, descoperite - mai rar, este adevarat - de catre cei care nu mai cred deloc in promisiunile neonorate de ani buni. Si, sa stiti stimati cititori, va aflati de-abia la inceputul acestei adevarate regii. Nu Autonome de Transport, ci de sucit, invartit si pacalit ploiesteanul!