Studentii de la universitatea de stat "Dunarea de Jos" din Galati se pregatesc de declansarea grevei. Nemultumirea studentilor este generata de hotararea senatului universitatii de a majora taxele de studiu pentru anul universitar 2007/2008, de la 1.600 la 2.000 lei.

Potrivit reprezentantilor universitatii initial se propusese o taxa unica de 1.500 lei, mai mica decat anul trecut. Majorarea la 2000 de lei a aparut ca urmare a initiativei decanului Facultatii de stiinte Economice.

"A fost agreata valoarea taxei de 2.000 lei, in conditiile in care alocatia bugetara pentru un student este de 3.400 lei. Noi suportam, oricum, o diferenta destul de mare, de la 2.000 la 3.400 de lei, pentru studentii cu taxa", a declarat rectorul Viorel Manzu.

Conducerea Ligii Studentilor Galati afirma ca taxa de 2.000 depaseste cu mult posibilitatile financiare ale studentilor. Liga Studentilor a va incerca sa negocieze cu Senatul universitatii pentru reducerea taxei noii taxe.

"Noi dorim sa se revina la propunerea facuta initial de rectorul Viorel Manzu, ca taxa sa fie de 1.500 lei pentru toate facultatile." a spus Alina Mihalache presedintele Ligii Studentilor.

Daca negocierile vor esua, studentii vor incepe strangerea de semnaturi pentru declansarea grevei.