Inspectoratul in Constructii a decis ieri: "U" Cluj nu poate juca pe stadionul "Ion Moina". Presedintele clubului "U" a apreciat ieri ca echipa ar putea juca pe stadionul CFR. Galeriile celor doua echipe clujene sunt intr-o veche dusmanie.

Fanii lui "U" Cluj ar putea fi nevoiti sa mearga pe stadionul echipei locale adverse, in urma unei decizii luate de Inspectoratul Teritorial in Constructii. Inspectorii au decis ieri, dupa o analiza atenta a "batranului" Ion Moina, stadionul gazda al echipei de fotbal "U" Cluj si al suporterilor acesteia, ca arena nu poate fi folosita in urmatorul tur fara o consolidare serioasa.

"Este nevoie de o consolidare la structura actuala, valoarea ei ar fi undeva la 3 milioane de euro. In conditiile in care se va construi un stadion nou, varianta aceasta cade. 99% ca "U" nu va juca in tur pe Moina", a explicat, ieri, pentru Romania libera directorul Inspectoratului, Ioan Petran. Potrivit acestuia, structura stadionului este subreda si pune in pericol viata suporterilor.

Contactat de Romania libera, presedintele clubului, Lucian Danciu, a declarat ca are mai multe variante de stadioane, printre care a mentionat ca ar putea negocia pentru arena din Gruia, pe care joaca echipa CFR, patronata de omul de afaceri Arpad Paszkany.

"Noi am atasat oricum si alte trei contracte, cu Turda, Dej si Alba Iulia. Nu avem inca siguranta ca aceste stadioane vor fi pregatite, la Turda si la Dej mai este nevoie de reparatii, iar Alba Iulia e cea mai de rezerva varianta. Pe de alta parte, sambata ma intalnesc cu Consiliul de Administratie al Clubului. Daca ei ma vor mandata sa negociez pentru Gruia, voi negocia.

Daca ei vor, incercam si varianta asta. Nu mi-am propus sa multumesc toti clujenii", a declarat Danciu. El a spus ca o decizie in acest sens va fi luata abia sambata. z

Surpriza lui Nicoara

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a declarat ca are o solutie secreta pentru "Moina", pe care o va face publica abia saptamana viitoare. "Este o surpriza la care lucrez chiar acum si nu va pot da amanunte. Dar va pot spune ca este vorba de o solutie alternativa la stadionul Moina care ii va bucura si pe suporteri", a explicat Nicoara.

Stadionul Ion Moina are nevoie de serioase lucrari de consolidare. Primaria si Consiliul Judetean lucreaza la un proiect de constructie a unui nou stadion care sa deserveasca echipa traditionala a clujenilor, "U".