Consilierul judetean din Hunedoara, Costel Avram, a depus la Ministerul Justitiei o cerere pentru rezervarea numelui in vederea infiintarii Ligii Reclamatilor Abuziv la DNA, un ONG care ur meaza sa functioneze dupa modelul institutiei "Avocatul Poporului".

Decizia de infiintare a acestei Ligi a fost luata luna trecuta, dupa ce Avram a aflat ca prefectul judetului Hunedoara, Marius Cristian Vladu, l-a reclamat la DNA. Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Costel Avram, a intrat in atentia procurorilor anticoruptie si este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Alaturi de Avram, care este acum consilier judetean din partea PRM, in acelasi dosar mai sunt cercetate alte 11 persoane cu care acesta a colaborat in perioada in care a condus institutia administrativa si avea ca responsabilitate si Regia de Apa din Valea Jiului.

"Liga se va infiinta ca urmare a actiunilor prefectului Vladu, insa va functiona si dupa ce acesta nu va mai fi prefect, impotriva actiunilor altor oligarhi care ajung pe anumite functii si care cred ca totul li se cuvine. Oamenii trebuie

aparati in orice conditii", a declarat, ieri, Costel Avram.

Liga Reclamatilor Abuziv la DNA se va infiinta cu cel putin 5 membri fondatori, printre care se numara viceprimarul municipiului Deva, Nelu Ardelean, si fostul primar al orasului Simeria, Ion Rovinaru.