Sanatoriul Balnear Techirghiol se pregateste de innoiri majore, declara managerul Septimiu Bourceanu. Potrivit acestuia, se doreste innoirea aparaturii medicale, dar nu numai. „Doar ce m-am intors de la un targ de aparatura medicala, iar acum analizez oferta si vom organiza o licitatie, intrucat vrem sa ne ridicam la standarde europene din toate punctele de vedere.

Tocmai de aceea, analizam si posibilitatile de modernizare a cladirii, a hotelului, a bucatariei, a tuturor compartimentelor sanatoriului”, a declarat Septimiu Bourceanu. Potrivit acestuia, modernizarile ar atrage si un numar sporit de clienti straini. „Avem si acum clienti straini, dar, odata cu reabilitarile pe care le vom face, va exista si posibilitatea unor contracte mai bune.

De la anul va fi posibil acest lucru”, a dat asigurari managerul sanatoriului Techirghiol. „Chiar astazi (n.r. ieri, 16 mai a.c.) am inceput negocierile cu cineva care doreste sa aduca persoane din Germania aici, la tratament. De asemenea, vom avea clienti si din America, Israel, Olanda, Norvegia, Republica Moldova”, a adaugat Septimiu Bourceanu.

In alta ordine de idei, actuala conducere a Sanatoriului Balnear a reusit achitarea datoriei istorice in valoare de 22 de miliarde de lei. „Nu mai avem de platit decat facturi la zi”, a precizat Bourceanu.