Persoanele evacuate din casele retrocedate nu vor ramane pe drumuri.

Dupa ce s-au confruntat cu mai multe cazuri in care oamenii au fost dati afara in strada cu tot cu agoniseala de o viata, cu copii mici si batrani bolnavi, dupa ce s-au trezit cu maldare de dosare sociale pe birouri si cu o gramada de oameni care-si plangeau amarul pe holurile primariei, consilierii municipali au reactionat si au votat propunerea de achizitionare a unui imobil.

Proiectul de hotarare prevede cumpararea unui fost camin de nefamilisti aflat in proprietatea unei societati comerciale ploiestene. Cei care s-au trezit peste noapte pe drumuri mai au insa de asteptat pana se vor putea muta, caci imobilul care urmeaza sa fie achizitionat are instalatiile sanitare, electrice si de incalzire dezafectate.

In opinia reprezentantilor municipalitatii, cladirea poate fi folosita pentru realizarea unor locuinte sociale cu grup sanitar si bucatarie. Se pare ca structura cladirii permite reamenajarea si recompartimentarea celor 78 de camere. Putin daca stam sa analizam situatia.

In prezent, in municipiul Ploiesti sunt centralizate 161 de cereri depuse de catre cei evacuati din imobilele restituite fostilor proprietari, din care 100 sunt familii care trebuie sa se mute urgent, in baza unor sentinte de evacuare. Imobilul va fi cumparat prin licitatie publica, pretul de pornire stabilit in urma evaluarii fiind de 750.000 euro.

Alesii locali au votat si participarea la aceasta licitatie, precum si componenta echipei de consilieri care va reprezenta municipalitatea in vederea negocierii contractului de vanzare-cumparare. Problemele nu se opresc aici, pentru ca zi de zi pe lista celor “nevoiasi” se mai adauga un nume.