Tariceanu a vizitat santierul Autostrazii Transilvania si s-a intilnit cu conducerea Bechtel pentru a vedea stadiul lucrarilor si pentru a da un nou imbold constructorilor ca acestia sa se incadreze in termenele de finalizare.

Bani mai multi

Premierul a avut ieri parte si de o aterizare cu probleme, si de o vreme imposibila

Aflat in vizita in judetul Cluj, premierul Calin Popescu Tariceanu a vizitat ieri santierul autostrazii Transilvania si s-a intilnit cu conducerea Bechtel pentru a vedea stadiul lucrarilor. El a declarat ca nu poate spune daca este sau nu multumit de stadiul in care se afla lucrarile pina nu vede graficul.

"Ma intereseaza stadiul pentru a avea o perspectiva asupra terminarii tronsonului Turda - Cluj-Napoca de 40 de kilometri, in anul 2008, si sa ne incadram in termenele stabilite initial“, a spus premierul. Potrivit acestuia, de la bugetul central sint prevazute pentru acest an, pentru Autostrada Transilvania, sume care depasesc 146 de milioane de euro.

"In cazul in care cei de la Bechtel vor avea posibilitatea sa execute lucrari in volum si mai mare, sintem pregatiti sa asiguram finantarea pe intreaga capacitate, in asa fel incit sa acceleram ritmul lucrarilor“, a adaugat Tariceanu.

Avertisment

Premierul a afirmat ca autostrada va juca un rol deosebit pentru Romania si pentru Transilvania, infrastructura fiind foarte importanta in sustinerea cresterii economice a tarii. „Pentru sustinerea cresterii economice a Romaniei infrastructura trebuie dezvoltata. (...) Sa nu lasam cresterea economica sa fie incetinita, altfel Romania nu poate recupera decalajele“, a spus Tariceanu.

Seful guvernului a avertizat firmele care executa mari lucrari de infrastructura in tara noastra ca vor fi trecute pe o lista neagra in cazul in care nu-si respecta obligatiile si angajamentele contractuale, fiind depunctate apoi daca vor dori sa participe la alte licitatii. „Probabil ca Bechtel, ca multe alte companii, vrea sa lucreze in Romania pe termen lung, iar noi vrem sa stim cu cine lucram“, a transat Tariceanu.

Taxa pe autostrada?

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a declarat de acord cu taxa de autostrada, argumentind ca aplicarea acesteia ar fi un mijloc de responsabilizare a soferilor care vor circula pe acest tronson. "Depinde ce vrem sa facem in viitor.

Daca vrem sa construim si mai multe autostrazi, ar fi bine sa punem taxa, sa nu ne trezim cumva cu carute cu cai care sa mearga pe autostrada, ca poate pentru asta isi inchipuie unii ca e facuta“, a spus Tariceanu, adaugind ca autostrada este doar pentru traficul rapid de persoane si de marfuri. Ministerul Transporturilor va face in perioada urmatoare un sondaj de opinie pentru a afla daca soferii sint de acord sau nu cu introducerea taxei de autostrada.