Sase parlamentari (trei - PC, doi - PSD si unul PNL) si-au sustinut intr-o declaratie politica facuta publica vineri sprijinul pentur presedintele Traian Basescu. Printre cei care au recunoscut ca au gresit intrand in jocul altor interese se numara si deputatul PC de Prahova, Romeo Hanganu.

In declaratie se arata ca „Demiterea presedintelui Traian Basescu nu aduce nici un progres clasei politice romanesti si, prin urmare, nici tarii. Presedintele Romaniei trebuie sa fie in continuare Traian Basescu pentru ca aceasta este dorinta poporului roman, dincolo de interesele unor vremelnici conducatori politici".

Alaturi de prahoveanul Romeo Hanganu semneaza olograf, senatorul PC Constantin Gheorghe, deputatii Dumitru Becsenescu (PC), Teodor Nitulescu (PSD), Constantin Amarie (PSD) si Liviu Almasan (PNL).

Cei sase parlamentari sustin, "cu orice risc", ca reforma clasei politice romanesti se impune acum, mai mult ca oricand si amintesc ca nu se poate transforma intr-un mijloc pentru atingerea scopurilor unui grup restrans de detinatori ai puterilor economice si politice. „Noi am facut acest experiment si am descoperit ca am gresit atunci cand am intrat in jocul altor interese.

Noi il sustinem astazi pe Traian Basescu, depasind votul pe care l-am dat in Parlament la suspendarea lui din functie!", se mai arata in declaratia politica. Pentru gestul sau, Romeo Hanganu a fost exclus din P.C.