Asteptata de opt ani, ziua promovarii Universitatii a fost sarbatorita cu mare fast de catre fani. Peste 1.000 de oameni s-au deplasat in coloana pe traseul stadion “Ion Moina” - Piata “Avram Iancu”, unde a avut loc si baia traditionala in fantana arteziana.

Jucatorii au sarbatorit si ei impreuna cu suporterii, imediat dupa partida cu Dacia Mioveni, incheiata la egalitate, 0-0.

Fiesta in tribuna s-a declansat cu cateva minute inainte de fluierul final al arbitrului Viorel Sandu. Dolha si Szolomajer reusisera sa respinga cornerul Daciei Mioveni, ultima faza importanta a jocului, si era clar ca nimic nu se mai putea intampla. Punctul de care “U” avea atata nevoie pentru a sarbatori promovarea in Liga I a fost acontat.

Opt ani de suferinta in liga a II-a si chiar a III-a se incheiasera. Arbitrul Viorel Sandu fluierase finalul partidei si peste 7.000 de oameni erau in sarbatoare. Alaturi de ei, jucatorii Universitatii au declansat fiesta chiar pe gazon. Sampania a inceput sa curga in valuri, iar primii “dusati” au fost antrenorul Adi Falub si directorul general Alin Banceu.

Tehnicianul a fost purtat pe brate de jucatorii sai si aruncat in sus, in ovatiile suporterilor, care erau cu greu tinuti in frau de jandarmi sa nu invadeze terenul.

Gardul cedase demult. Incidentele nu au lipsit, fortele de ordine avand in permanenta ceva de impartit cu fanii. La mijloc a cazut si doctorul echipei, Mihai Bocsan, care s-a salutat cu prietenii din tribuna, moment in care doi jandarmi l-au imbrancit serios. Situatia a fost salvata de interventia secretarului general Adrian Bogdan.

Unul dintre jandarmi a fost lovit din tribuna cu o bucata de lemn si, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, s-a ales cu o plaga pe frunte, fiind transportat la spital.

Din vestiar in “Avram Iancu”

Dupa aproximativ 20-30 de minute in care au petrecut pe pista stadionului, alaturi de suporteri, jucatorii s-au retras in vestiar, unde au continuat petrecerea. Raurile de sampanie au curs aproape neincetat, toti jucatorii trecand, pe rand, prin baia traditionala de sampanie sau bere.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a intrat si el in vestiarul fotbalistilor, carora le-a transmis si un scurt mesaj:

“Va felicit pentru promovare! Vreau sa aratati ca sunteti peste multe echipe din Liga I, iar anul viitor o sa-i invingeti si pe cei din Gruia!”, moment in care fotbalistii au izbucnit in aplauze.

Intre timp, aproximativ 1.000 de fani s-au strans intr-un grup si au pornit in mars spre Piata “Avram Iancu”, flancati de jandarmi, dar si de mai multe masini “impodobite” cu steaguri si fulare “alb-negre”.

La aproximativ 30 de minute dupa sosirea fanilor in piata, si-au facut aparitia si jucatorii, antrenorii, dar si oficialii clubului. Chiar daca erau imbracati la “patru ace”, Lucian Danciu, Alin Banceu si Sorin Vadana, i-au imitat pe suporteri aruncandu-se si ei in fantana de la baza statuii lui Avram Iancu.

Fiesta a continuat cu cantece, tonul fiind dat, in multe randuri, chiar de jucatori.

Dupa aproximativ o ora, “cheful” spontan s-a incheiat, dar fanii au continuat sarbatoarea pana la primele ore ale diminetii. Steagurile si fularele “alb-negre” puteau fi zarite aproape la tot pasul. Liga secunda ramane in urma. “U” s-a intors in Divizia A.