Deputatul Ion Stan si-a dat demisia din functiile de presedinte al PSD Dambovita si de vicepresedine al partidului. El si-a motivat gestul prin esecul pe care organizatia sa de partid l-a inregistrat la referendumul privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

Demisia lui Stan vine in momentul in care PSD, liderul declarat al coalitiei anti-Basescu, incearca o clarificare in interior a cauzelor care au dus la infrangere.

Ion Stan este presedintele Comisiei de control parlamentar a Serviciului Roman de Informatii si a fost implicat in mai multe scandaluri de presa.

Cele mai cunoscute dintre ele au fost generate de denuntul fostului director al SRI, Radu Timofte, cu privire la o posibila scurgere de informatii in care Stan ar fi fost implicat, sau cu privire la o serie de partide ilegale de pescuit, la care deputatul PSD ar fi luat parte.

Dupa rezultatele slabe inregistrate de PSD la referendum, Ion Stan a decis sa isi asume responsabilitatea cu privire la acestea si a demisioneze din functiile detinute in partid.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca regreta aceasta demisie si ca spera ca Stan sa revina asupra deciziei. Presedintele PSD a calificat organizatia judeteana de partid Dambovita ca fiind una dintre cele mai puternice din tara si si-a manifestat aprecierea fata de calitatile personale ale demisionarului.

Ponta: “Conducerea PSD nu e capabila sa ia decizii”

Desi Ion Stan a degrevat conducerea centrala a Partidului Social Democrat de esecul electoral de la referendum, unii membri ai conducerii PSD nu au fost de acord cu acest fapt.

Vicepresedintele PSD Victor Ponta considera ca responsabilitatea revine in totalitate conducerii centrale a partidului si ca aceasta nu trebuie pusa pe umerii sefilor de filiale.

“Toata raspunderea e a conducerii centrale. Conducerea nu e capabila sa ia decizii. Noi nu facem nici una, nici alta. Si eu sunt foarte dezamagit in acest sens”, a declarat pentru HotNews Victor Ponta.

El considera insa ca demisia lui Ion Stan nu ar avea nici o legatura cu conflictul pe cale sa reizbucneasca intre Mircea Geoana si Grupul de la Cluj, care a facut nota discordanta fata de conducerea PSD in campania anti-Basescu.