Printre reclamatiile si sesizarile trimise pe adresa Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Cluj se ratacesc si scrisori mai ciudate. Unele dintre ele sint de multumire, altele contin amenintari si blesteme.

Sa vina instalatorul inapoi!

Nu toate reclamatiile primite la OJPC sint luate in seama de catre inspectori

Cu toate ca au de-a face cu alti semeni de-ai lor pe care de obicei ii reclama, clujenii au tendinta de a implica si divinitatea in rezolvarea conflictelor de interes. Pe adresa OJPC Cluj ajung zi de zi scrisori nastrusnice care pun rabdarea inspectorilor la grea incercare.

"Plingere impotriva instalatorului“ - isi intituleaza o clujeanca reclamatia. Potrivit scrisorii, femeia, in culmea disperarii, "someaza public instalatorul sa ii repare tevile de urgenta, altfel risca sa se deshidrateze definitiv“.

In aceeasi sesizare, clujeanca nu a uitat sa ataseze si o inimioara de simpatie, care tradeaza, de fapt, adevaratul continut al documentului.

"Cu cit judeci mai mult, cu atit iubesti mai putin“, se arata in aceeasi scrisoare, iar concluzia femeii este una intr-adevar remarcabila: "Eu nu mai judec DELOC!“. Nici finalul nu putea fi mai prejos, clujeanca marturisindu-si dragostea pentru instalatorul reclamat.

"Ich liebe dich!!!“, isi incheie amorezata scrisoarea trimisa catre OJPC Cluj.

Revolta "Cetatenilor“

Nu la fel stau lucrurile in situatia altor persoane care scriu pe adresa institutiei amintite. „Cetatenii“ din Cimpia Turzii, caci asa sta trecut pe plic in dreptul expeditorilor, au inaintat directorului OJPC Cluj o scrisoare in care il sfatuiesc sa fie mai chibzuit pentru a nu se abate asupra lui blestemele.

"Va rugam nu distrugeti oameni prin orgoliul dumneavoastra, ca va vor ajunge blestemele lor si pedeapsa lui Dumnezeu“, semneaza redactorii scrisorii. Totodata, acestia ii sugereaza sa „lucreze mai omeneste, ca sa nu ii distruga pe fratii romani“. Ortografia si punctuatia in text au fost uitate definitiv.

Astfel de scrisori au un loc bine pregatit in biroul directorului executiv al OJPC Cluj, Mircea Avram, care sustine ca nu prea are raspunsuri la multe dintre aceste sesizari deosebite.