Lucrarea de diploma in domeniul extractiei gazelor naturale nu l-a prea ajutat pe viceprimarul de Sibiu sa se mute la Medias.

Si nici curentul politic favorabil pina simbata. Liberalii se gindesc sa se mute in opozitie, iar Eugen Mitea, presedintele filialei sibiene, ramine mina dreapta a lui Johannis. Noroc ca n-a apucat sa-si dea demisia de la Primarie.

De citeva saptamini, Mitea anunta ca isi asteapta numirea in locul democratului Florin Muntean. „Este o numire pe criterii politice", a recunoscut de fiecare data. Desi ministrul Varujan Vosganian si-ar fi dorit un tehnocrat, Mitea era favoritul lui Calin Popescu Tariceanu. Decizia avea sa fie simpla. Simpla de tot. Daca Basescu ar fi ramas acolo unde voiau liberalii, adica departe de Cotroceni.

Esecul de la referendum i-a bagat in ceata pe membrii PNL. Deja se vorbeste de trecerea in opozitie, se fac apeluri la unitate si seriozitate, conducerea partidului se intruneste ca sa vada ce drum ar trebui apucat.

Dupa ce vicepresedintele Ludovic Orban si-a dat cu presupusul ca PNL ar face mai bine sa paraseasca guvernarea, Eugen Mitea s-a grabit sa spuna ca sustine ideea, cel putin pina decide Delegatia Permanenta. Ieri s-a pronuntat Biroul Politic. Si n-a mai sustinut-o. Dar deja era cam tirziu.

Ce va hotari si Delegatia Permanenta mai are putina importanta pentru ecuatia Mitea-Transgaz. Probabil ca s-a auzit si la Bucuresti declaratia seful interimar de la Sibiu. L-a pedepsit Tariceanu pe Mitea?