Proaspatul subprefect de Timis, democratul Gheorghe Ciobanu, si-a trecut averea in declaratie: doua case de locuit la aceeasi adresa, strada Eneas nr.85, imobile pe care le detine impreuna cu sotia, de profesie avocat. Ambele spatii sunt mostenite, dupa cum mentioneaza subprefectul. Este vorba despre o casa cu gradina de 558 de metri patrati si o alta de 211 de metri patrati.

Inaltul functionar public detine si o casa de vacanta cu etaj in Poiana Marului, din anul 1998. Valoarea de impozitare a celor trei case trece de 340.000 euro.

In plus, de anul trecut, familia Ciobanu a devenit proprietara a doua blocuri, in aceeasi zona unde se afla si casele. Valoarea de impozitare a blocurilor pe care le-a construit sare de un milion de euro. Pe langa blocuri, Ciobanu detine si doua hoteluri.

Subprefectul nu a declarat nici o masina in documentul postat pe site-ul Prefecturii, dar foloseste un Jeep Range Rover, evaluat la 50-60.000 de euro si care este luat pe firma, in leasing. Familia subprefectului are in proprietate si bijuterii de 14.000 de euro.

In ceea ce priveste investitiile, Ciobanu are parti sociale, pe langa cele 97% din actiunile de la SC "Delpack Invest" SRL, si la o societate de comisionare vamala, unde detine 75% din actiuni, dar si la SC "Comity Inn" SRL, in proportie de 100%. Cu toate acestea, subprefectul mentioneaza numai un salariu de 18.792 lei, obtinut din functia de director general la "Delpack".

"Interesante" sunt si creditele luate de la banca si de la o persoana fizica, Manfred Sorin Kafka. Acesta l-a imprumutat anul trecut pe Ciobanu cu 27.500 de euro. Tot anul trecut, Ciobanu a imprumutat zece miliarde de lei vechi (peste 330.000 euro) de la o banca din Timisoara, termenul scadent fiind anul viitor.

Intrebat de "Romania libera" ce surse de finantare a avut pentru averea sa, Ciobanu a replicat: "Din credite. Sunt trecute in declaratia de avere. Manfred Kafka este verisorul sotiei mele. Banii i-au fost imprumutati ei si nu plateste nici o dobanda".