Sint asteptati 6.000 de oameni

Sute de clujeni vor avea sansa de a lucra pentru unul dintre colosii economiei mondiale

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a avut ieri o intilnire cu Mikko Huttunen, directorul de resurse umane al concernului finlandez Nokia. Potrivit lui Don, in cadrul intilnirii s-au pus la punct detaliile privind organizarea unei burse a locurilor de munca, socotita a fi cea mai mare din istoria institutiei clujene.

"Tirgul va avea loc in data de 29 iunie 2007, la Sala Sporturilor «Horia Demian», intre orele 8 si 18, si ne asteptam ca la acesta sa participe aproximativ 6.000 de persoane, dintre care multe din afara judetului“, a precizat Daniel Don.

Directorul AJOFM Cluj a declarat ca pina la sfirsitul saptaminii se va sti si daca partenerul Nokia, compania Foxon, va participa la acest tirg.

500 de locuri de munca

Daniel Don a precizat ca in cadrul tirgului se vor oferi locuri de munca pentru muncitori necalificati, ingineri si tehnicieni, dar se vor cauta si specialisti in domenii ca cercetare-dezvoltare, resurse umane, logistica, management si administratie. Numarul locurilor de munca va fi de 500, cele mai multe pentru muncitori necalificati. Pentru acestia, AJOFM Cluj va amenaja la Sala Sporturilor cinci standuri.

La Tetarom III, in comuna Jucu, unde se va construi Nokia Village, vor lucra, pina la sfirsitul acestui an, 1.300 de persoane. Dintre acestea, 500 vor lucra pentru Nokia, 700 pentru Faxon, iar 100 pentru celelalte firme.

COSTURILE ACTIUNII

35.000 de lei va plati AJOFM Cluj pentru organizarea acestei burse de locuri de munca. Mediatizarea evenimentului, foarte costisitoare, se va face cu ajutorul agentiilor de ocupare a fortei de munca din alte judete.