In cursul anului 2007 Botosaniul va primi fonduri guvernamentale in valoare de 437 milioane de lei, pentru educatie. Suma este destinata finantarii unor lucrari de constructie de campusuri scolare pentru unitatile de invatamant preuniversitare, finantarea lucrarilor de bransare la utilitati a unitatilor scolare, precum si a lucrarilor de reconstructie si reabilitare a acestora.

Suma este destinata finantarii unor lucrari de constructie de campusuri scolare pentru unitatile de invatamant preuniversitare, finantarea lucrarilor de utilitati pentru gradinite si scoli, precum si a lucrarilor de reconstructie, reabilitare a scolilor de arte si meserii.

129 de milioane de lei vor fi intrebuintati pentru finantarea lucrarilor de bransare la utilitati pentru 1.233 unitati de invatamant.

151,206 milioane lei au fost alocate pentru edificarea si construirea de campusuri scolare pentru unitatile de invatamant preuniversitar, precum si pentru lucrari de reabilitare.

”La nivelul judetului Botosani se vor construi trei campusuri scolare, iar din totalul sumei alocate pentru construirea acestora, pentru Botosani s-au alocat 2,8%.

De asemenea, 4,3% din totalul sumei de bani alocata pentru utilitati va veni la Botosani, iar pentru reabilitarea si reconstructia scolilor de arte si meserii, pentru Botosani s-a alocat 2,1% din suma”, a spus Daniela Biolan, inspector general adjunct in cadrul ISJ Botosani.

Ministrul Educatiei va transfera 20% din bani pentru inceperea lucrarilor, restul sumei urmand sa fie varsata in functie de evolutia acestora.