Motocicletele vazute in documentarele de la Discovery, in care designeri si mecanici iscusiti ai lumii le schimba radical „fata", pot fi vazute si live la Sibiu. Cornel Deac este singurul chopper din Sibiu si unul dintre putinii din tara. Prima motocicleta remodelata este gata si valoreaza 35.000 de euro.

Intr-un atelier situat pe drumul ce leaga Sibiul de Rm. Vilcea se afla un mic atelier de motociclete. Este locul in care Cornel Deac isi petrece cea mai mare parte a timpului. Este singurul chopper din Sibiu si unul dintre putinii din Romania. Este cel care preia un motor in orice stare si scoate din el o adevarata capodopera de arta.

Ii concureaza cu succes pe mari designeri ai renumitului post de televiziune Discovery. Pasiunea pentru redesenatul motoarelor i-a venit in urma cu doi ani. „De cind ma stiu, sint indragostit de motociclete. In urma cu citiva ani am avut un contact cu un american, care mi-a propus sa vind in Romania motoare marca Harley Davidson. Nu m-a incintat neaparat ideea, dar mi-a venit alta.

Sa devin un chopper. Adica acel om care remodeleaza motoare si creeaza din fiecare ceva unicat", povesteste Cornel Deac.

Primul motor

In acest moment, Deac se lauda cu prima sa motocicleta de colectie. Este, normal, un Harley Davidson. A muncit aproape doi ani de zile la ea. Arata impecabil si poate fi visul oricarui pasionat de motoare. O adevarata bijuterie. Are sa personalizata, furca nichelata si tot ce are nevoie o motocicleta pentru a fi aparte. I-a schimbat aproape tot.

A plecat de la motor si s-a oprit la ultima piulita. Si-a evaluat capodopera la 35.000 de euro. „Am muncit aproape doi ani de zile la ea. Am investit foarte multa munca si mai ales pasiune. Sincer, nici nu-mi dau seama cind a trecut timpul. Am facut totul cu foarte mare grija. Cele mai mari probleme le-am avut cu piesele, dar a meritat. Este o adevarata bijuterie.

Nu poti s-o compari cu o motocicleta noua. Am trecut la capitolul arta", spune choperrul, mindru de realizarea sa.

Romanii neinteresati

Prima capodopera a lui Deac a iesit prima data in public la inceputul anului. A expus-o la citeva saloane cu profil. De fiecare data s-a bucurat de un real succes din partea privitorilor. In urma cu doar citeva zile a primit doua premii si la un salon din Ungaria. Este necajit insa ca n-a primit, pina acum, nicio oferta concreta de cumparare.

„Faptul ca pina acum nimeni nu mi-a facut o oferta concreta, mi-a cam taiat putin din avint. Nu-mi vine sa cred ca nu exita bani pentru cineva sa-si cumpere un asemenea motor. Atita timp cind in jurul nostru se invirt zeci, poate sute de mii de euro, nu se poate sa fie considerata scumpa o astfel de motocicleta.

Acum eu o vind cu 35.000 de euro, dar peste cinci ani valoreaza tot atit, pentru ca este un unicat. In schimb, daca iti cumperi o masina, deja a doua zi, valoarea ei a scazut. La noi nu este o cultura in acest sens, dar sper ca pina la urma sa prinda", spune sibianul

Investitie mare

Pe linga motocicleta preparata pentru vinzare, in acest moment, Cornel Deac mai lucreaza la alte doua. Una dintre ele este chiar motocicleta personala. Spune ca a investit, pina in acest moment, aproape 100.000 de euro. Nu s-a descurajat si asteapta cu interes primul cumparator. „Mi-am investit toti banii pe care i-am avut.

Mi-e foarte greu, pentru ca am ajuns la fundul sacului, dar sint optimist. Sint convins ca, in viitorul apropiat, o sa fac bani din acest job. Daca in alte tari merge de minune, nu stiu de ce nu ar prinde si la noi. Cel mai important este sa ai rabdare. Cind lumea va intelege ca aceasta idee este de fapt o traditie dincolo de ocean, o sa mearga si la noi", spune Deac.

Doar Harley Davidson

Deac spune ca este dispus sa remodeleze si motociletele altor pasionati. Conditia esentiala este sa fie o motocicleta marca Harley Davidson. Spune ca nu lucreaza pe alte modele. O alta conditie importanta este ca viitorul client sa aiba aceleasi viziuni ca si el. „Daca vine cineva si vrea ca motocicleta lui sa arate total altfel, ma apuc de treaba.

Daca vor numai sa aiba aripi noi si ghidon nichelat, nu. Imi place sa fac opere de arta. Tocmai de aceea, daca cineva vine si-mi spune ca vrea sa il fac intr-un fel sau altul, care nu-mi place sau nu cred ca s-ar potrivi stilului, refuz sa iau comanda. Ar iesi un chici si as avea de pierdut in plan de imagine", crede Deac.