Parlamentarii prahoveni nu se multumesc doar cu salariile si avantajele materiale ce decurg din functiile detinute in forul legislativ. Multi dintre acestia sunt actionari, asociati sau manageri la diferite societati de la care incaseaza dividende importante. Iata care sunt firmele parlamentarilor prahoveni si cati bani le aduc afacerile derulate prin societatile respective.

Roberta Anastase, deputat PD

Anastase este actionar la societatea comerciala Telerom Proiect Bucuresti. Afacerile pe care le-a derulat acesta societate anul trecut nu par sa fi fost tocmai profitabile pentur ca in declaratia de avere a europarlamentarului nu figureaza venituri sub forma dividendelor.

Mult mai banoasa este functia de deputat, care i-a adus 42.871 de lei la care se adauga diurnele de europarlamentar de peste 23.000 de euro.

Romeo Hanganu, deputat independent

Proaspat exclus din randurile conservatorilor, deputatul Romeo Hanganu este actionar la societatile Uztel, Tosnero si Consaf. Ultima i-a adus in conturi dividende de peste 90.000 de lei. „Este o firma de consultanta in afaceri”, a declarat Romeo Hanganu. Din leafa de parlamentar a reusit sa fie proprietarul a trei apartamente.

Ion Luchian, deputat PNL

Liberalul Ion Luchian este unul dintre cei mai bogati parlamentari, avand sase terenuri, cinci locuinte si patru autoturisme. Deputatul este actionar si la trei firme, Romcalor, Timken, Termoluc si Aspatrans.

De la Romcalor, firma la care este actionar impreuna de ceilalti colegi liberali si compania Rompetrol, apartinand fostului presedinte al PNL Prahova, magnatul Dinu Patriciu, a incasat diivdende de 45.900 lei.

Nicolae Paun, deputat minoritati

Declaratia de avere postata pe site-ul Camerei Deputatilor a fost completata in bataie de joc de reprezentantul romilor, ales in circumscriptia Prahova. Si asta deoarece, desi este manager general la societatea Niay Scorpion nu si-a facut public si salariul de director.

Nici macar veniturile de parlamentar nu sunt trecute in declaratie, desi legea il obliga la transparenta cand e vorba de bani publici.

Marian Saniuta, deputat PSD

Deputatul Marian este actionar la SNP Petrom, dar cei mai multi bani in casa ii aduce sotia. Angajata a companiei Dalkia Termo Prahova, aceasta a castigat anul trecut 66.000 de lei, fata de numai 43.502 lei cat a incasat de la Parlament deputatul. Familia Saniuta are in conturi peste 111.000 lei, 7000 euro, un apartament si o casa in Ploiesti.

Adrian Semcu, deputat PNL

Adrian Semcu este actionar la trei firme: GAV - SEM S.R.L. BUCOV; ROMCALOR S.A. PLOIESTI si FETEASCA NEAGRA DGS. A castigat din afacerea Romcalor dividende de 32.595 lei, alaturi de ceilalti liberali asociati in aceasta firma. Semcu are trei apartamente, trei masini si venituri anuale din functia de parlamentar de 44.000 lei.

Mihail Sireteanu, deputat PSD

Social democratul Sireteanu este actionar la urmatoarele firme: RAFINARIA ASTRA ROMANA, SIMCO DESIGN, MFA MIZIL si EURO BUSINESS S.R.L. Potrivit declaratiei de avere, familia Sireteanu a incasat de la MFA Mizil 47.124 de lei sub forma unor indemnizatii de la ssedintele Consiliului de Administratie. Deputatul PSD are cinci terenuri, un apartament si o casa si peste 65.000 euro in conturi bancare.

Horia Toma, deputat PNL

Ca si ceilalti deputati liberali prahoveni si Horia Toma a incasat dividende de la firma Romcalor unde este actionar. Liberalul mai este asociat la firma Gourmix SRL, de unde nu a avut insa beneficii materiale. Deputatul are un teren, o casa si o masina, peste 40.000 de lei in conturi bancare si a castigat din activitatea de parlamentar 42.000 de lei.

Lista deputatilor prahoveni mai contine trei nume: Mihai Apostolache - PSD , William Branza - PD, Marcu Tudor - PRM si Marin Constantin - PSD. In declaratiile lor de avere nu apar actiuni detinute la vreo firma, insa nu excludem posibilitatea ca acestia sa deruleze diverse afaceri prin societapti la care actionari sa fie alt persoane apropiate lor.

Monitorul de Prahova va publica maine care sunt firmele senatorilor, dar mai ales averile acestora.