Incurcate sunt caile politicii de Dambovita. Dupa ce s-au injurat si s-au scuipat in timpul campaniei pentru referendum, PD si PSD incep sa-si indulceasca discursurile si chiar sunt dispuse la negocieri. Toata aceste negocieri sunt perfectate de grupul de la Cluj in frunte cu Ioan Rus.

De altfel, gruparea din jurul lui Rus a avut o voce separata in PSD in ceea ce priveste suspendarea lui Traian Basescu. Cum legaturile de prietenie dintre Rus si unii lideri PD in frunte cu Blaga sunt de notorietate, iar esecul gruparii Iliescu-Hrebenciuc la referendum a fost rasunator, nu este exclus ca cele doua partide sa cada la pace.

Asta in ciuda declaratiilor sforaitoare ale unor lideri PD de la Bacau, care au acuzat mereu ca Romeo Stavarache, presedintele PNL Bacau, face jocurile PSD. Ca sa nu mai vorbim de acuzatiile taioase facute de Geoana impotriva lui Basescu.

Negocieri

La Bucuresti, deja PSD a format o echipa de negociere cu PD, asa cum a confirmat si senatorul social-democrat Radu Catalin Mardare. Cu toate ca Viorel Hrebenciuc parea tras pe linie moarta dupa esecul referendumului, se pare ca se afla in echipa de negociere. "Exista relatii personale intre unii lideri PSD si unii de la PD.

Din cate stiu eu, la sedinta comitetului executiv s-au negat orice negocieri secrete cu PD. Exista negocieri cu toate partidele, iar din echipa de negocieri face parte si Viorel Hrebenciuc", ne-a declarat Mardare. Senatorul PSD nu a negat posibilitatea ca cele doua partide sa ajunga la o intelegere. "Vor incepe tatonari. Este posibil, de ce nu, si este normal sa fie posibil.

Pana la urma toate sunt partide parlamentare, democratice si se poate ajunge la un consens, pentru a vedea cine va guverna pana la urma aceasta tara", ne-a spus Mardare.

Democratii bacauani neaga pe jumatate

Unul dintre liderii cu greutate ai PD Bacau, Constantin Draganuta, a negat ca se poate ajunge la o alianta PSD-PD, dar nu a exclus negocierile dintre cele doua partide. "Eu personal nu cred ca se va face niciun fel de alianta. Poate exista sprijin in Parlament pentru anumite proiecte, cum ar fi votul uninominal sau legea lustratiei.

In ceea ce priveste acest ultim proiect, vor cadea multe capete", ne-a spus Draganuta. Democratii si-au gasit acum un nou inamic politic, dupa ce vreme de doi ani de zile au atacat PSD. "In toata aceasta ecuatie, PNL nu mai exista. Ei sunt cei care au tradat Alianta, si au cautat tot felul de intelegeri cu PSD, UDMR, PRM", a adaugat Draganuta.

Totodata, liderul PD crede ca PSD trebuie sa-si asume guvernarea si sa nu se mai ascunda in spatele PNL. "Ramane de vazut daca presedintele va desemna un premier din partea PSD", a mai spus Draganuta, dupa care a incheiat misterios in ceea ce priveste o alianta PD-PSD, "in politica se pot intampla multe..."

"Vor sa distruga PNL"

Consilierul judetean Silvestru Dogaru a fost foarte transant in ceea ce priveste o eventuala colaborare dintre PD si PSD. "Este foarte simplu din punctul meu de vedere. Asta a fost ideea de la inceput a lui Basescu. El a dorit din primul moment sa distruga PNL, si in mare masura a reusit. Cred ca ar fi o idee foarte buna ca PSD sa mearga la guvernare alaturi de PD.

Asa ar vedea romanii de ce l-au reconfirmat pe Basescu in functie. Se reinfiinteaza astfel fostul FSN si vor sa scoata din joc PNL", a precizat Dogaru. Cat priveste guvernarea Tariceanu, liberalul bacauan a spus ca anul trecut a fost cel mai bun din punct de vedere economic si financiar.

"Probabil insa ca interesele financiare ale celor de la Bucuresti sunt mai presus decat interesele romanilor", a mai spus Dogaru.

Nu este o surpriza

O eventuala intelegere intre PD si PSD nu este chiar o supriza, in ciuda tuturor declaratiilor razboinice de pana acum. Emil Boc a declarat de curand ca prevederea din statulul PD cum ca este exclusa orice fel de intelegere cu PSD poate fi scoasa daca o cer membrii PD.

Mai mult, in ultima vreme grupul de la Cluj a devenit din ce in ce mai prezent in PSD, cu toate ca se parea la un moment dat ca gruparea lui Hrebenciuc are intaietate. Cum in politica romaneasca este o practica scuipatul si apoi pupatul, nu ar reprezenta nicio supriza o intelegere Rus-Boc-Blaga.