CFR Cluj si-a luat ramas bun de la Cristiano Bergodi. Italianul care a obtinut cele mai mari performante din istoria „feroviarilor“ i-a lasat locul lui Ioan Andone, care va fi prezentat oficial astazi.

Cristiano Bergodi inlocuit cu Ioan Andone

Dupa mai multe saptamini in care incertitudinea plana asupra viitorului bancii tehnice a CFR-ului, lucrurile s-au clarificat ieri, dupa ultimul meci al „feroviarilor“ din acest sezon.

Cristiano Bergodi a plecat de la cirma echipei pe care o condusese timp de 8 luni si pe care a calificat-o in Cupa UEFA: „Am plecat deoarece se dorea aducerea unui antrenor autohton“, si-a motivat italianul plecarea. Conducerea lui CFR l-a anuntat pe Bergodi, imediat dupa victoria cu 1-0 impotriva Farului, ca nu ii va mai prelungi contractul scadent in aceasta vara.

13 victorii, 4 egaluri si doar 2 infringeri in 19 etape erau argumentele care, in mod normal, trebuiau sa-l confirme pe Bergodi in functie si pentru sezonul urmator.

Se pare, insa, ca aceste performante, la care se adauga obtinerea locului 3 in clasament si a calificarii in Cupa UEFA, nu i-au convins pe conducatorii „feroviarilor“, care au decis sa-si continue visul cuceririi titlului alaturi de Ioan Andone

Misiune grea pentru Andone

Astazi, formatia din Gruia il va prezenta oficial pe noul tehnician al echipei, Ioan Andone. Dupa ce a pregatit, printre altele, pe Sportul Studentesc, Farul Constanta sau FC Brasov, „Falcosul“ revine in Cluj pentru a antrena si pe CFR , dupa ce in sezoanele 1994-1996 a pregatit cealalta echipa a orasului, Universitatea.

Desigur, cele mai mari realizari in cariera le-a avut la echipa lui de suflet, Dinamo, alaturi de care a cucerit trei Cupe ale Romaniei (2003, 2004 si 2005) si un titlu de campion (2004). Ultima destinatie a antrenorului in virsta de 47 de ani a fost formatia cipriota Omonia Nicosia, cu care, insa, nu a reusit sa termine pe primul loc al clasamentului.

Dupa experienta din Insula Afroditei, Andone se vede acum pus in fata unui obiectiv cel putin dificil: cistigarea campionatului, Cupei si accederea in grupele Cupei UEFA. Ramine de vazut daca „Falcosul“ se va adapta in timp util spiritului portughez, dominant la CFR, pentru a duce la bun sfirsit pretentiile deloc modeste ale conducerii „feroviare“.