Clanul Clamparu in libertate, dar au interdictia de a parasi tara. Asta s-a decis la termenul de ieri de la Tribunalul Sibiu. Procurorii au facut recurs, dar daca acesta nu va fi admis, Clamparii au toate sansele sa fie eliberati, cel tarziu pe 15 iunie cand le expira mandatul de arestare preventiva.

Dupa mai bine de trei ani de la arestarea celor sapte membrii ai Clanului procesul Clamparu face din nou valuri. Toti de sapte au fost pusi in libertate dupa ce Parchetul a epuizat toate probele incriminatorii pe care le-a avut la dosar. Constantin Pop, Marian Stanciu, Vilmos Samu, Valentin Ciufu, Cornel Popeanu si Dan Mihaila vor fi cercetati in continuare insa in libertate.

Nu au voie insa sa paraseasca tara. Cristian Cioflan a fost pus in libertate primul, pe 17 aprilie, dar are obligatia de a nu pararsi localitatea de domiciliu, Cisnadie, sa se prezinte la toate termenele procesului si sa nu se apropie de martore. Ion Clamparu presupusul cap al retelei este in continuare cercetat in lipsa. „Clamparii sunt oficial liberi.

Parchetul are trei zile sa atace incheierea prin care se modifica masura arestarii preventive cu cea de a nu parasi localitatea.

Parchetul a spus ca nu mai are alte probe, tot probatoriul a fost epuizat si mi-e greu sa cred ca va fi recursul lor admis, atata timp cat timp de trei ani DIICOT-ul nu a putut aduce la audieri martoriide baza”, spune avocatul Nicolae Uca, aparatorul unuia dintre Clampari.

"Parchetul a facut recurs si urmeaza ca pana in 15 iunie, cand oficial le expira mandatele de arestare urmeaza, sa aflam daca va fi sau nu admis”, spune procuroarea Danusia Boicea, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

In plus, avocatul Uca acuza procurorul de caz ca a luat declaratii in faza de inceput, de la mai multe martore, chiar in Ambasada Romaniei in Spania, lucru care, spune acesta, nu este permis.

Cei opt membrii ai Clanului Clamparu sunt judecati pentru constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, in scopul comiterii de infractiuni, spalare de bani, proxenetism si alte infractiuni grave. Dintre ei, sapte au fost retinuti inca din luna mai a anului 2004. La fix trei ani, acestia au sansa de a se bucura de libertate.