Asa cum a promis, presedintele Traian Basescu a sarbatorit Rusaliile la Sibiu. Alaturi de sotia sa, seful statului a asitat la slujba de la Catedrala Mitropolitana, a dat mina cu sibienii si le-a multumit pentru votul din 19 mai. Dar s-a ferit de jurnalisti. „Foarte putini inteleg ca, dincolo de vointa noastra, este vointa lui Dumnezeu.

Poporul roman a exprimat vointa lui Dumnezeu, in 19 mai", a fost singurul mesaj lansat catre politicieni.

De la Timisoara, culpul prezidential a sosit la aeroportul din Sibiu, ieri, in jurul orei 10. Inconjurat de alaiul de SPP-isti si de autoritati locale, Traian Basescu a poposit, pret de aproximativ un ceas, la hotelul „Imparatul Romanilor". Intrevederea cu primarul Klaus Johannis, cu prefectul Ion Ariton, cu senatorul PD Nicolae Neagu, dar si cu alti lideri democrati. a avut loc cu usile inchise.

Zgircit in declaratii

Pina la Catedrala Mitropolitana, seful statului a preferat sa faca o scurta plimbare pe bulevardul Nicolae Balcescu, spre bucuria sibienilor si a turistilor aflati in zona.

Daca, de Pasti, presedintele nu s-a ferit sa stea de vorba cu sibienii sau sa comenteze situatia politica a tarii, de Rusalii, Basescu s-a multumit sa imparta saluturi, zimbete si multumiri citorva trecatori care l-au felicitat pentru succesul de la referendum.

"Va multumesc!", a spus seful statului unui sibian, care a tinut sa-i marturiseasca lui Basescu ca il va vota si la viitoarele alegeri prezidentiale. Si cei aflati la terasele de pe Balcescu s-au ridicat in picioare, pentru a-l fotografia pe alesul lor. Alaturi de Johannis, Basescu si-a baut cafeaua in Piata Mica, dupa-amiaza, dar intr-un cadru restrins.

La slujba

Peste o mie de sibieni au asistat, ieri, la slujba de Rusalii, oficiata de IPS Laurentiu Streza, la Catedrala Mitropolitana. Printre acestia, seful statului si oficialitatile locale au luat parte la sarbatoarea crestina. Odata cu sosirea presedintelui si a primarului Johannis, credinciosii au uitat de solemnitate si s-au inghesuit, care-ncotro, sa-i vada mai bine pe cei doi oficiali.

Singura baie de multime pe care a facut-o cuplul prezidential a fost dupa slujba religioasa, la iesirea din Catedrala. Inconjurat de multimea care il aclama, Traian Basescu si-a adus aminte ca in rindurile sibienilor are cei multi sustinatori.

Sustinut de divinitate

Presedintele a dat mina cu sibienii, s-a lasat fotografiat si le-a multumit sibienilor pentru votul lor din 19 mai, sustinind ca, in lupta cu cei 322 de parlamentari, Dumnezeu a fost de partea lui. „Foarte putini inteleg ca, dincolo de vointa noastra, este vointa lui Dumnezeu.

Poporul roman a exprimat vointa lui Dumnezeu, in 19 mai", a apreciat Basescu, inspirat de slujba de la care tocmai iesise. Seful statului a primit de la Mitropolitul Ardealului o medalie speciala, care are pe una din parti imaginea Catedralei „Sf. Treime" din Sibiu, o copie fidela a basilicii Sf.

Sofia din Istanbul, dar si prima carte de rugaciuni tiparita la Sibiu, in noul tipar al Mitropoliei Ardealului.

Vacanta scurta

Dupa cele bisericesti, seful statului si sotia sa, Maria Basescu, au luat calea Rasinarilor. Cei doi s-au retras la o pensiune agroturistica din zona, aceeasi pensiune pe care au ales-o si in vizita privata de la Pasti. Excursia din Sibiu a familiei prezidentiale nu va dura prea mult.

Seful statului este asteptat, in aceasta dimineata, la Palatul Cotroceni, unde sint programate primele consultari cu partidele parlamentare, de dupa referendumul din 19 mai. Traian Basescu a promis, insa, ca va reveni la Sibiu in 8iunie, cind orasul va gazdui intilnirea sefilor de stat din tarile Europei de Est.